Sporting Oppem © 2011 

 

Foto's en wedstrijdverslagen seizoen 2011-2012

 

 

 

Halve finale Beker - Sporting Oppem (Reserven) - FC Imde    1-2    09-04-2012

Voor het eerst in de geschiedenis konden Sporting Oppem en FC Imde in het uitverkochte stadion strijden om een finaleplaats voor de bekercompetitie. Voor deze unieke thuismatch, had Sporting Oppem een aantal tenten geplaatst voor de supporters, alsook aan wat extra drank- en eetgelegenheid gedacht.

Voor de wedstrijd begon kwamen alle spelers, scheidsrechter en lijnrechters mooi op een lijn staan en werd de Brabançonne nog eens boven gehaald. De massaal toegelopen supporters van beide teams kregen alvast een professionele start te zien. De wedstrijdbal werd deze keer geschonken door 't Stamineeke en het was Bianca die hiervoor al vroeg was komen opdagen. Ze gaf een mooie aftrap en we willen haar bij deze nogmaals bedanken, alsook Alain van 't Stamineeke voor de wedstrijdbal.

In de eerste helft werd er hard en toch ietwat gestresseerd gevoetbald. Je kon wel merken dat beide teams gespannen stonden en nog even moesten wennen aan de massa supporters. Het leek er toch in de eerste helft op dat Sporting Oppem het hier vandaag bijzonder moeilijk zou krijgen. Imde ging snel en had speloverwicht.  Na pakweg een twintigtal minuten viel een beetje ongelukkig voor Sporting Oppem het eerste tegendoelpunt. Maar niet getreurd, Sporting Oppem bleef keihard verder mee voetballen, maar kon helaas niet scoren.

Na 45 minuten gingen we even rusten en de massa supporters konden even bijpraten...

Een kwartier later stonden beide teams alweer tegenover mekaar onder leiding van één scheidsrechter en twee lijnrechters. De lijnrechter aan de kant van de kantine van Sporting Oppem had amper plaats om zijn lijn af te lopen. Hij liep hier al snel over te klagen, maar de officials van Sporting Oppem konden gelukkig alles in goede banen leiden. Wat een professionalisme!

De tweede helft werd er door Sporting Oppem duidelijk erg veel druk gelegd op de verdediging van Imde. Het tij bleek gekeerd en Sporting Oppem was duidelijk op zoek naar die verdiende gelijkmaker. Echter, het tikkeltje geluk ontbrak en Sporting Oppem slaagde er niet in om te scoren. Op een gegeven moment komt Imde sterk opzetten op de counter en werkt deze kans perfect af. Het staat 0-2 en er blijven nog 25 minuten te spelen.

De technische staff van Oppem steekt de koppen bij elkaar en brengt kort op mekaar 3 frisse invalspelers op de grasmat.

Michiel en Vally komen erbij en hun taak is duidelijk. De aanval versterken.

Met nog 3 minuten te spelen, kan Sporting Oppem dan toch nog een tegendoelpunt maken en wordt de stand 1-2. Supporters en spelers zien opnieuw een sprankeltje hoop en er wordt met man en macht gepoogd om die tweede goal naar binnen te krijgen. Helaas... de 90 minuten zijn gespeeld en er wordt afgeblazen. Eindstand Sporting Oppem - FC Imde 1-2. Imde gaat hiermee naar de finale en bij deze wensen we hen hierbij te feliciteren.

 

Na de wedstrijd begint als het ware een feest aan beide kanten. Karnavaltoestanden bij FC Imde, alle kindjes worden nog verwend door onze paashaas, die zijn oren was kwijtgespeeld....

De match is gespeeld, we drinken samen een stevige pint en zakken nog een aantal uurtjes door in onze kantine. De muziek wordt beter en beter en de vriendschap tussen beide aartsrivalen overwint. Meer mogen we niet vertellen, maar het feestje in Oppem zullen we niet gauw vergeten...

 

Dank aan alle spelers en supporters voor deze mooie paasmaandag!

 

 

Sporting Oppem (Eerste)  - FC Imde    5-0     01-04-2012

Deze stadsderby begon zonder trainer Fré, die op voorhand verwittigde dat hij te laat zou komen. Echter, het sterk gemotiveerde Oppem stond er klaar voor en vooral ook Danny en Sabine van Café Den Benelux. Inderdaad, Café Den Benelux kwam onze club vandaag de wedstrijdbal schenken en bij deze bedanken we hen hiervoor nogmaals.

De wedstrijd was nog maar net begonnen en je kon al gauw zien dat er vandaag een mooie overwinning stond aan te komen. Er werd mooi gevoetbald en er kwamen al snel doelkansen. Het stond dan ook 1-0 na een twintigtal minuten spelen, dankzij een doelpunt van Michiel. Nadat het eerste doelpunt gevallen was, kwam er een beekgeur opzetten. Bizar, was het de beekgeur van Imde die we roken of was het trainer Fré die ietwat aangeslagen ten velde verscheen en een beekgeur meebracht? Hij had alleszins zijn potten en pannen ook meegebracht voor de ondertussen klassieke hot-dogs. We zagen trouwens voor de match ook nog Dries en PJ met mosterd, sandwiches en hot-dog sossiskes toestromen...

De match ging mooi zijn gangetje en Imde probeerde wel, maar kon echt niet. Daarentegen kon Oppem het vandaag wel. Een vrijtrap: Vally legde de bal klaar en trapte mooi rechts naast de muur van Imde in doel. Een mooi doelpunt en we gingen rusten met 2-0.

Helaas moest uw reporter na de eerste helft vertrekken, zodat we hier enkel nog de doelpunten vermelden. Er werd in de tweede helft nog 3 maal gescoord en dat zegt voldoende. Stefke kon de netten nog eens doen bewegen en ook Vally kon er nog twee doelpunten bijdoen!

Dikke proficiat mannen en verdiend gewonnen! In tweede afdeling, kunnen we alweer zingen dat Oppem de ploeg van 't Stad is...

Het sterk gemotiveerde Oppem krijgt een mooie wedstrijdbal geschonken door Café Den Benelux

 

 

Tom en Koen na de wedstrijd, sterk op elkaar lijkend.  Tom afgemat en voldaan, terwijl Koen nog energie over heeft...

 

 

 

Bax United - Sporting Oppem (Eerste)   0-5     26-03-2012

 

Het beloofde een mooie voetbalnamiddag te worden, althans zo zag het er zaterdagavond toch nog uit. Mooi weer en een gemotiveerd Sporting Oppem, die het gelijkspel van de heenronde wou rechtzetten met een overwinning. Een plaatsje klimmen in het klassement is altijd mooi meegenomen, nietwaar.

Het mag gezegd, Sporting Oppem staat duidelijk nog niet geklasseerd waar het zou moeten staan. Als je telkens een punt kan pakken tegen de titelkandidaten, dan kan je theoretisch elke ploeg verslaan. Enfin, dit gezegd zijnde ...

Helaas zaterdagavond kregen we telefoon van de KVV, dat onze rivaal Bax United een forfait diende aan te vragen. Niet echt leuk voor de mannen, maar niet getreurd, we pakken de 3 punten en schuiven een plaatsje hoger.

De dagplanning moest wat aangepast worden, want na de match had trainer Fré een spaghetti voorzien. Hij had een enorme hoeveelheid spaghetti saus en pieren klaargemaakt om na de match in café Den Benelux aan de spelers aan te bieden. Met een voltallige ploeg werd de "gemakkelijke" overwinning dan toch gevierd met een lekkere spaghetti, een paar heerlijke pinten en een goeie ambiance.

 

  

T1 & T2, alias de premiejagers, na 4 maand nog altijd samen....  Foto rechts: T2, een geboren winnaar

 

 

Beert - Sporting Oppem (Reserven) 2-1  18-03-2012

 

Vandaag een mineur, zeker wat betreft het aantal aanwezigen van onze reservenploeg. Amper 7 man... We zijn onze redders in nood van de eerste ploeg dan ook erg dankbaar. Bij deze bedankt aan Dries, Didjos, Vally en Tim. Een geluk dat ze zelf geen match hadden deze namiddag.

De wedstrijd begon redelijk goed en we kwamen in de eerste helft op voorsprong dankzij een doelpunt van onze nummer 9. Mooi afgewerkt Geertje. Daarna werd er toch redelijk wat druk gezet door de thuisploeg, hoewel er voor Sporting Oppem toch ook nog wat had kunnen inzitten in die eerste helft. Spijtig kreeg onze aanvoerder Lennert nog een onterechte gele kaart voor een betwiste fase in het strafschopgebied. We kregen geen penalty, maar wel geel. Tja, niets aan te doen. Maar wel vervelend voor de fairplay stand.

In die eerste helft kregen we dan toch nog twee doelpunten tegen. Ruststand 2-1.

In de tweede helft kreeg Martijn al wat last van een opkomende verrekking, terwijl onze Lauris ook een aantal keer gevloerd werd en meer en meer last kreeg van zijn enkel. Een geluk dat Tim nog een half uurtje kwam meespelen. Tim viel in voor Lauris, die het verstandelijk voor bekeken hield. Echter, nog geen minuut later bleek dat deze zet net iets te vroeg kwam. Onze gastspeler Dries kreeg een te hoge voetbalschoen tegen het voorhoofd en het bloed spoot er echt uit. Verzorger-speler Karel ging met Dries naar de kant en bracht onmiddellijk de juiste verzorging toe. Niemand kon zien dat hij ondertussen ook nog een visitekaartje in Dries zijn pollen duwde...

Dries eraf en moest helaas stoppen. De wonde leek te diep en ondertussen weten we dat Dries genaaid werd aan het voorhoofd. Spoedig herstel Dries!

De tweede helft bleef toch moeilijk voor Sporting Oppem. Er kwamen redelijk wat kansen aan de overkant, maar Didjos hield stand en kon redelijk wat ballen stoppen.

Op het einde van de match kon Oppem nog een aantal keer dicht bij de gelijkmaker komen, maar het tikkeltje geluk in de afwerking ontbrak vandaag helaas.

Och, niet getreurd, de volgende match beter.

Helaas geen foto deze week, een vergetelheid van uw reporter ter plaatse...

 

 

Bareel - Sporting Oppem (Reserven)  2-6   04-03-2012

 

Dat Sporting Oppem de 1-4 thuisnederlaag tegen Bareel wou revancheren, werd vandaag al snel duidelijk. Sporting Oppem startte een beetje bizar aan de wedstrijd. Al bij de aftrap wou Roel onmiddellijk op doel schieten om de tegenstander te verrassen. We keken allemaal een beetje verrast. De bal ging naast, maar kort daarna hield een Bareel speler de bal met de hand uit doel. Strafschop en geel, dat eigenlijk rood moest zijn, maar ja... de wedstrijd was nog maar 2 minuten bezig.

Geen gezever, dacht Cé en trapte de penalty koelbloedig in de linker hoek binnen. 0-1. Wat daarna volgde was erg mooi voetbal. Gelegenheidskapitein Lennert, nog steeds last hebbende van een gebroken teentje, kon zijn ploeg goed motiveren en mocht fier zijn op wat ze vandaag aan voetbal brachten. Onder impuls van de hardwerkende Roel kon de volledige ploeg vandaag op een iets hoger niveau spelen en de doelpunten volgden elkaar vlotjes op. Ook achteraan vlotte het alweer met onze sterke laatste man Bernard en een rots van een Jos, die op zijn leeftijd nog steeds niet denkt aan stoppen ... en terecht!

De Beetsen draaiden goed mee en onze keeper Alessandro zagen we ook alweer beter worden, zeker op de uittrappen. Helaas kreeg Alessandro blijkbaar een bal verkeerd op zijn vinger en nu blijkt dat er wat fout zit met de pezen.

Nu we toch een poging ondernemen om alle spelers eens te vermelden, mag het gezegd dat Geert, Bjorn en Steve ook goed meedraaiden.

En niet te vergeten, een sterke invalbeurt van onze pompier, die links en rechts wat brandjes ging blussen.

De kers op de taart? Didjos, die we na een goede opwarming toch nog lieten aantreden. Hij kwam zelfs nog heel dichtbij de 7de goal.

Wie maakte vandaag de doelpunten?

Cé - 3 stuks - Roel - 2 stuks - Steve - 1 stuk

Dikke match mannen!

 

Na de match nog even doorspoelen bij Kassaar. Roel en Jos ...allebei tevreden met het resultaat.

 

Sporting Oppem (Reserven) - Amigos De Asturias  3-1   26-02-2012

 

Vandaag alweer een paar afwezigen aan de aftrap bij Sporting Oppem. Vooral dan onze keeper Nizar, die na de plotse griepaanval van vorige week pas zaterdagavond laat besefte dat hij aan zee zat en dus deze voormiddag niet kon aantreden... Geen nood, voor de tweede keer op rij pakte Alessandro de handschoenen aan en ging het doel van Sporting Oppem verdedigen.

Bij de technische staf (foto rechts) ontbrak ook één van onze trouwe delegees, die vandaag zijn scoutsbroekje nog eens had aangetrokken en in de Ardennen de match volgde via een directe verbinding met de andere technische experts. Onze professionele opwarmer, Maarten, net geopereerd kwam iets later.

Lennert, al twijfelachtig door een gebroken teentje, verkoos om vandaag de wedstrijd vanuit de ere tribune mee te volgen. Enfin, we stonden met 12 strijdlustigen aan de aftrap.

De eerste minuten leek het erop dat dit geen makkie zou worden en dat er bovendien keihard werd ingevlogen bij onze vrienden van Asturias.

Maar na een kwartiertje kon onze trouwe dienaar, Kjell Colsoul, de bal mooi binnentrappen en het stond 1-0.

De wedstrijd ging verder en er werd langs beide kanten goed gevoetbald, hoewel we eerlijkheidshalve moeten zeggen dat de tegenstander het precies beter deed.

Het werd 1-1 en op de koop toe werd onze aanvoerder Pieter hard aangetrapt op de enkel. De pijn was te horen tot in Wolvertem. Pieter moest eraf en gelukkig hadden we Steve nog.

Na de rust, moesten we echter met 10 man verder. Onze pompier had ne rendez-vous in De Haan...

Maar wat we in de tweede helft te zien kregen, en dan vooral de laatste 20 minuten was fenomenaal.  Wat een inzet. Onze 10-koppige ploeg bleef doorzetten en het was alweer onze Kjell die de ploeg op voorsprong bracht. 2-1!

In ons eigen doel, deed onze Fussone een reeks mooie reddingen, waardoor we van de gelijkmaker gespaard bleven.

Lauris, die ook sterk bezig was, gaf 10 minuten voor afblazen de doodsteek aan de stieren van Asturias. Hij kreeg een mooie pas van Bjorn, zette 2 man opzij en trapte binnen.

3-1 en het feest kon beginnen.

Proficiat mannen!

 

Winnen kan toch leuk zijn...

 

 

Sporting Oppem (Reserven) - Poreistampers:  0-3 - 19-02-2012

Het was alweer een maand geleden dat er nog gevoetbald werd en dat was er in de eerste 75 minuten niet echt aan te zien. Onze mannen kwamen er in de eerste helft goed aan te pas en de kansen gingen gelijk op. Sporting Oppem miste een aantal mooie kansen, terwijl titelkampioen "Poreikes" in de eerste helft de kansen goed kon afwerken. Ruststand 0-2. Eerst nog even meegeven dat onze keeper Nizar, geveld werd door een onverwachte griepaanval. Hij bleef dus afwezig en werd vrijwillig vervangen door Alessandro, onze stoere Siciliaanse bink. Deze laatste deed dat helemaal niet slecht voor zijn eerste keer in een groot doel.

We begonnen vol goeie moed aan de tweede helft, maar alweer konden we onze vele kansen niet afwerken. Er werd nochtans mooi gevoetbald, maar helaas... Poreistampers hadden vandaag net dat tikkeltje meer geluk bij de afwerking van de kansen en de wedstrijd eindigde dus op een 0-3 zege voor de bezoekers.

 

Onze kapitein Pieter, hard gewerkt op het veld, neemt na de wedstrijd zijn verantwoordelijkheid en brengt het

ontbrekende cornervlagske terug.

 

 

Blue United - Sporting Oppem:  1-2  - 29-01-2012

 

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Het spel ging op en af, dat zorgde vooral voor het doel van de thuisploeg voor enkele gevaarlijke standjes. De thuisploeg domineerde het eerste half uur het middenveld maar eens Dries en Nils de truukjes van Blue Notes kapitein en spelmaker doorhadden, werd het evenwicht hersteld. Oppem kreeg gaandeweg kansen, onder meer via Wally en de snel counterende Stijn Bertrand. Deze laatste miste echter de nodige finesse bij de afwerking.
Op het half uur kopte gelegenheidsflankspeler Geert de 0 - 1 binnen...maar de bal werd op de lijn en met de hand gekeerd door een verdediger van Blue Note. Penalty en ... gele kaart. Dit had altijd rood moeten zijn. Gelukkig bleef specialist Nils ijzig kalm: 0 - 1. Recht was geschied want net voor deze fase werd een geldig doelpunt van Nils afgekeurd wegens vermeend buitenspel.
 
In de tweede helft kwam Blue Note opzetten, maar het stootte op een hecht blok met als ultiem slot op de deur gelegenheidsdoelman Joachim. In de 63ste minuut moet deze zich dan toch gewonnen geven na een frommeldoelpunt van nummer 11 van Blue Note. Even dreigden de kopjes naar beneden te gaan maar onder impuls van een stevig knokkend middenveld trok Oppem de wedstrijd naar zich toe. Er werd gecombineerd, er werden kansen afgedwongen en tien minuten voor tijd trapte Michiel de 1 - 2 in drie tijden binnen. Van dan af werd het pompen of verzuipen al waren de beste kansen nog voor Sporting Oppem.
 
Uiteindelijk een verdiende overwinning voor de troepen van trainer Verstappen, die de balans overwinningen - nederlagen in 2012 in evenwicht brengt. De ploeg lijkt klaar voor de stadsderby van volgende week tegen Imde.

 

Na de match wordt gastspeler Geert Coene bedankt door onze kapitein Bert Fonteyn.

 

 

Sporting Oppem (reserven)- Zavel : 3-6  - 22-01-2012

 

We trokken naar Zavel met amper 12 man, maar wel met de volle motivatie om vandaag die 3 punten te pakken. Nochtans, na enig vooronderzoek bleek dat Zavel dit seizoen nog niet veel verloren had en zeker niet veel doelpunten had tegen gekregen.

Geen paniek, na een degelijke opwarming begonnen we aan de wedstrijd op het heuvelachtige en kleine voetbalveld van Zavel. Het mag gezegd worden, dat heeft ook zijn charmes.

Al vlug bleek dat Bjorn vandaag in vorm zat, hij scoorde vlot de twee eerste doelpunten en trof daarna zelfs nog keihard de paal. Het stond 2-0 en dan was het aan Geert, 3-0. De overwinning leek na 25 minuten op zak, maar dat was dan ook alweer niet waar. Zavel versloeg onze gastkeeper Wannes en het stond 1-3. Het tij leek te keren, want kort daarna liet Wannes een harde bal tegen de deklat vliegen en de bal botste gelukkig niet over de lijn. De kansen van Oppem bleven ook wel komen, met nog een opvallend hard afstandsschot van Cé, net gestopt door de keeper, die toch wel een halve meter achteruit vloog.

Na de rust werd het toch alweer duidelijk dat Sporting Oppem echt wel de betere ploeg was en de overwinning verdiende. Lennert kon via een mooi schot de binnenkant van de paal raken en de bal stootte door tegen de netten. 1-4 en een luid gejuich bij de technische staff. Nu zou het toch gedaan zijn, dachten we, maar kort daarna mocht Wannes de bal voor de tweede keer uit doel halen. 2-4 en de match bleef dus spannend.

De aanvoerder bleef zijn team motiveren en de net ingevallen Steve mocht een hoekschop nemen. Hij trapte de bal mooi voor doel tegen het hoofd van Martijn, die aan een sterke wedstrijd bezig was en de bal mooi binnenkopte. 2-5 en nog 25 minuten te gaan. Steve, die absoluut wou scoren, kon het ook. Hij werd gelanceerd en liep mooi op doel af. De keeper kwam uit en hij trapte koelbloedig voorbij de doelman. De bal rolde netjes binnen en de 3-6 eindstand stond op het scorebord. Proficiat mannen en volgende weken verdiende rust!

Het team-building event in 't Moment en 't Duvelke heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen! Met nog een dikke merci aan 't Duvelke voor de mooie trainingsvesten!

 

Wannes, onze gastkeeper, laat na de wedstrijd nog even zien hoe hij de ballen uit doel plukte.

 

SVL Storm 05 – Sporting Oppem (eerste) : 4-1   - 22-01-2012

 

Vandaag stond onze derde confrontatie met SVL Storm 05 op het programma. Na een 1-1 gelijkspel thuis en een nipt verlies in de beker (2-1) gingen op bezoek bij SVL Storm 05 om een goed resultaat neer te zetten. De trouwe fans die vandaag hun favoriete ploeg kwamen aanmoedigen, trotseerden de gure wind.

Ze zagen in de eerste helft een aangename wedstrijd met kansen voor beide ploegen. De gevaarlijkste kans was die van thuisploeg: een vrije trap die werd doorgekopt en aan de 2de paal in doel werd gewerkt. De scheidsrechter zag het goed en floot het doelpunt af wegens buitenspel. Oppem had ook enkele kansen met een bedrijvige Valentin maar deze gingen over het doelkader. 0-0 bij de rust.

Er werd afgetrapt voor de 2de helft. Hopelijk kregen de supporters doelpunten te zien na de doelpogingen van beide ploegen eerder op de middag. De eerste kans was weer voor de thuisploeg. Een hoekschop van rechts werd niet al te best verdedigd en daardoor aan de verste paal binnengewerkt. Er werd gewisseld aan de kant van Oppem. Jan maakte zijn wederoptreden in plaats van de geblesseerde Joren. Dit bracht jammer genoeg niet meteen iets op. Na een dribbel van Storm door het hart van de defensie was onze doelman ad interim voor een tweede maal verslagen. Met een derde doelpunt op korte tijd nam Storm een stevige optie op de overwinning. Maar de supporters geloofden er nog in en bleven de ploeg aanmoedigen en dat loonde. Een vrije trap genomen door Valentin werd door Tim prachtig in doel gekopt, 3-1. Oppem geloofde er nog in en voerde de druk op. Een snelle counter over rechts, de keeper kwam uit. Jan was mee en stond klaar in de box om de bal aan de tweede paal binnen te koppen. Valentin had iets anders in gedachten en probeerde de keeper te lobben. Jan had dit niet verwacht en de bal ging zo voor langs, een gemiste kans om dichter te komen. Storm was heel even geschrokken van deze tegenprik maar herstelde snel door de 4-1 te maken. Hier hadden we geen antwoord meer op. Een jammer einde van de wedstrijd zeker na de zege van vorige week met 10 spelers.

Sporting Oppem dankt al zijn supporters!

 

T2, Dieterke vindt dat er harder moet getraind worden op donderdagavond. Hij geeft alvast het goede voorbeeld.

 

Sporting Oppem (reserven) - FC Transferts : 5-3 - 15-01-2012

 

Het is een gekend fenomeen. Een wedstrijd te spelen tegen een lager geklasseerde ploeg, denkende dat het een makkie zal worden en dan het deksel op de neus krijgen. Dat is, wat zondag in Oppem bijna gebeurde.

Het mag gezegd, het sfeertje dat er hing voor de wedstrijd, was er niet echt eentje van sterke concentratie op de match die zou gespeeld worden. Nog erger, een aantal spelers moesten zelfs uit hun bed gebeld worden. De voorzitter zou van minder beginnen stressen!

Enfin, de match begon met 10 man van Transferts tegen 11 van Oppem. Al snel viel een eerste goal tegen van Transferts: 0-1. Geen probleem, even later kon Geert Coene, onze spits die terug kwam uit blessure al direkt een doelpunt prikken. 1-1. Daarna volgden wat kansen en kon Bjorn Colsoul de bal mooi binnen trappen. 2-1.

Ondertussen had Transferts al 2 rode kaarten gekregen voor wangedrag en stonden ze dus nog met 8 op het veld. Wat denkt men dan, dit wordt een doelpuntenfeest... Echter, het spel dat nadien volgde, was niet echt goed en wat niet zou mogen gebeuren, gebeurde ... Transferts maakte een doelpunt en kwam op 2-2.  Och, we trekken dat wel recht, met nog een volledige tweede helft te gaan.

Maar het werd nog erger, Transferts scoorde weer en het stond 2-3. Toen werd Oppem echt wel wakker en realiseerde zich dat het 5 na twaalf was.

Een assistje van Geert en Martijn kon afwerken. 3-3 En de moed zat er terug in.

Daarna kon, alweer Geert Coene de netten doen bewegen en het stond 4-3.

Oppem wilde zekerheid en onze "combackid" Geert ook.  Hij scoorde zijn 3de goal in 1 match en legde de eindstand vast op 5-3!

Al bij al een mooie overwinning en de 3 punten zijn opnieuw binnen. Tijd voor een feestje...

Helaas geen foto van de week, want uw verslaggever had andere prioriteiten en moest snel weg.

 

Sporting Oppem (eerste) - VK Eeksken: 3-1 - 15-01-2012 

Vandaag een thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Opwijk. We gingen volop voor de zege want het was al van 6 november geleden dat we de supporters op een thuiszege trakteerden. Eeksken leek op papier een haalbare kaart maar wegens de vele blessures begonnen we de wedstrijd met 10 en dit met een veranderde ploegopstelling. Het was afwachten wat dat zou geven.

De supporters moedigden de thuisploeg vanaf het eerste fluitsignaal aan en dat loonde. We kwamen al vroeg op voorsprong door onze nieuwste aanwinst Valentin. De spelers en supporters geloofden in een overwinning ondanks het ondertal in spelers. De thuisploeg bleef onder luide aanmoedigingen de aanvallen aan elkaar rijgen. Na weeral een mooie in elkaar geknutselde aanval werd er een fout gemaakt: vrije schop. Valentin zette zich achter de bal en concentreerde zich. Het resultaat was oogverblindend, een prachtig doelpunt in de verste winkelhaak. Oppem ging rusten met een 2-0 voorsprong.

Trainer Fré had een tactisch plan klaar voor de tweede helft. Veel balbezit en een goed positiespel in balverlies moest winst garanderen, zeker met een 2-0 stand. Gelegenheidskeeper Joachim dacht hier ook zo over. Bij een vrije trap van Eeksken twijfelde hij te lang. De bal gleed onder zijn voet door en zo werd het opeens spannend, 2-1. Maar Oppem was niet echt aangeslagen en bleef de betere aan de bal en had meer kansen. Toch bleef het spannend omdat er maar slechts 1 doelpunt gemaakt moest worden door de tegenploeg om een punt mee naar Opwijk te nemen. Eeksken vond de vrij staande man niet en kon niet vooruit voetballen. Dit frustreerde de kapitein van de tegenploeg zodanig dat hij tegen een 2de gele kaart aanliep en mocht gaan douchen. Michiel nam alle hoop op gelijkspel bij Eeksken weg na slecht verdedigen door de bal in één tijd in de hoek plaatsten.

Het laatste fluitsignaal klonk en de verdiende 3 punten waren binnen!

 

Reserven thuis tegen FC Sint Martens - 08-01-2012

 

Na de winterstop stond een belangrijke bekerwedstrijd voor onze reserven ingepland. De kwartfinale voor de beker tegen FC Sint Martens. Op papier een haalbare tegenstander, maar elke wedstrijd moet gespeeld worden en het zou niet de eerste keer zijn dat we verrast zouden worden. Zeker na de 3 weken rust ...

De wedstrijd begon goed met mooi aanvallend voetbal en snel op mekaar volgende doelkansen voor Sporting Oppem. In de eerste helft kwamen we dan ook al snel op voorsprong met een doelpunt van onze Bruno. Echter, het leek alsof er niets kon fout gaan en dat we echt wel beter waren dan de anderen. En dan wordt het natuurlijk gevaarlijk. Bernard, die ook graag eens vermeld wordt in het verslag, gaf een slechte terugspeelbal naar onze keeper Nizar en het stond 1-1. Daarna bleef Sporting Oppem druk zetten met alweer heel wat doelkansen. Een prachtig schot van onze kapitein Pieter, helaas op de deklat. En kort daarna kwam de mooiste goal van de match. Lauris kreeg een kans van linksvoor en trapte keihard de 2-1 binnen in de rechter winkelhaak! Spijtig dat we geen herhalingen kregen...

De druk van Oppem bleef aanhouden met een aantal mooie missers ook, zowel in de eerste helft nog, als in de tweede helft.

Uiteindelijk viel dan toch de 3-1, die binnengewerkt werd door Lennert.

In het begin van de tweede helft, kregen we nog een mooi spektakel te zien naast het veld, opgevoerd door onze swanjeuse Carl. De kids van Hofmans en Carl hadden zich vermaakt in de modder, maar door het enorm drassige veld, waren ze hun botten kwijtgespeeld. Onze goede man, Alessandro is beide koorknapen letterlijk uit de modder gaan trekken, maar de botjes zaten vast in de modder. Onze swanjeuse Carl, heeft getracht de botjes te redden, maar helaas ...

Verder op het voebtalveld, kon Pieter, die nog met die deklat in de maag was blijven zitten, dan toch in de tweede helft voor een mooie 4-1 zorgen.

In het laatste kwartier, kregen we nog een doelpunt tegen en zo eindigde deze kwartfinale op 4-2. Mooi resultaat en dat betekent dat we op Zondag 8 april, thuis Imde zullen ontvangen voor de halve finale van de beker!

 

 

Onze swanjeuse, Carl, hier aan het werk - naast het veld - op zoek naar de botten van de kids

 

Eerste ploeg ontvangt thuis Joso Lebbeke - 08-01-2012

 

De supporters, die voor deze vooruitgeschoven wedstrijd, waren afgezakt naar Oppem, hadden er duidelijk plezier in.

 

Reserven op Amigos de Asturias - 11-12-2011

 

Het was lang geleden dat we dit jaar nog een keer met meer dan 12 spelers aan de aftrap verschenen, maar vandaag was het dan toch zover. Het was een frisse zondagochtend, maar het voetbalveld lag er mooi bij moet ik zeggen. Och ja, wat wil je met een synthetisch veld...

Onder leiding van de 63-jarige arbiter uit Heverlee, die volgend jaar, naar eigen zeggen zijne Jubilee zal vieren bij de KVV startten beide clubs aan de wedstrijd in de strijd om de 3 punten.  Asturias en Oppem stonden respectievelijk voor de wedstrijd op de 8e en 9e plaats.

De strijd zat er direkt in en langs de kant bekeken werd er redelijk veel druk gezet vanuit het kamp van Asturias.

We voelden dat het bij Sporting Oppem niet echt goed draaide ...bovendien was onze laatste man, den Bernard, aan het sukkelen met zijn te kleine schoenen. Een probleem van ijzeren en plastieken toppen ...

De eerste helft bleef het 0-0 en dat was een goede zaak voor ons.

Tijdens de rust konden de spelers genieten van gezonde mandarijntjes, die stiekem gebracht waren door de goede brave Sinterklaas.

De tweede helft begon vlekkeloos en na amper 15 minuten spelen stond het 0-2 voor Sporting Oppem. Eerst een doelpunt van ons pompierke Bruno en een beetje later een mooie goal van onze flank Lauris Beets.

Echter, er moesten nog 30 minuten gespeeld worden en Asturias dreef de druk nog wat op.

Helaas viel dan toch dat eerste tegendoelpunt. Een afstandsschot van misschien wel 35 m op doel en Nizar stond er kansloos bij.

De druk werd daarna onhoudbaar. De mannen van Asturias geloofden erin en de supporters langs de kant ook...onze kapitein Pieter kreeg het even erg moeilijk als er een paar mannen van Asturias letterlijk bovenop hem zaten. Pfff een geluk dat onze scheidsrechter alles onder controle had...

Maar helaas de tweede goal tegen kwam er en het werd 2-2. Al bij al een goede uitslag voor Sporting Oppem en alweer niet verloren.

Tijd om te rusten, want het is winterstop. Tot de 8e januari 2012 voor de kwartfinale van de Beker!

 

Onze trouwe delegee, Scheetje, net 40 geworden en al volop in gedachten bij de volgende wedstrijd.

 

Reserven op Skippy Brussel - 04-12-2011

 

Het beloofde alweer een moeilijke start te worden vandaag. Het gesukkel om aan een comfortabele kern van 14 spelers te geraken voor de aftrap blijft zich nog even verder zetten en dit ondanks onze nieuwe aanwinsten van de laatste weken. Even spanning voor de wedstrijd, maar eens iedereen in de kleedkamer zat, zat de sfeer er al direkt in en we zouden er alweer een lap op geven.

De aftrap werd gegeven en na een tijdje bleek al snel duidelijk dat we hier vandaag 3 punten zouden kunnen ophalen. In het eerste half uur vielen er langs onze kant de meest kansen, maar we konden de bal niet in de netten krijgen. Onze nieuwe Siciliaanse aanwinst Alessandro, sneller dan hij lijkt, probeerde het zelfs al met een mooie omhaal, maar geen geluk.

Skippy kreeg ook een paar mooie en gevaarlijke kansen, maar onze gastkeeper Bart plukte de ballen mooi weg.

Een beetje later, een foutje van onze aanvoerder in een gevaarlijke zone en we kregen een vrijtrap tegen. Skippy maakte van deze kans gebruik en liet de bal mooi in doel belanden. 1-0 achter en dit terwijl we vanuit de technische staf bekeken, hadden moeten voorstaan. Geen gehuil, we lieten de kopjes niet hangen.

Na de rust werd de druk van Oppem verder gezet.  Ook ons oud werkpaard Jos, die opnieuw op volle toeren draait, kwam een aantal keer mee naar voor en creëerde een aantal mooie kansen. 

Langs de lijn hadden we nog een joker staan, onze pompier Bruno. Hem werd door de technische staf heel duidelijk gemaakt wat zijn opdracht was voor deze zondag. Het veld bestormen, in de spits gaan spelen en scoren.

Bruno kennende, erg gefocust op wat zijn personal coaches hem als opdracht hadden meegegeven, haalde alle middelen boven om zijn opdracht kordaat uit te voeren. Een paar minuten na zijn intrede, loste de keeper van Skippy per ongeluk de bal. Bruno, sluw en razendsnel, zag dit gebeuren en gaf een paske aan kiné Karel.  Karel twijfelde niet en stampte binnen! Niemand had precies gezien hoe het gegaan is, ook niet de scheidsrechter, maar één ding was zeker, het stond 1-1 en de strijd was dus nog niet gestreden. Een sterk bestreden doelpunt met heel wat discussies... Kort na dit doelpunt laat de scheidsrechter - ons inziens ter compensatie - een duidelijke buitenspel verder spelen... maar Skippy trapte naast.  Oefff...

Tien minuten voor afblazen en onder blijvende druk van Sp Oppem, kreeg onze pompier alweer een kans. Hij liep schuins op doel af en trapte alweer de bal keihard binnen.  Goal goal ! 2-1 en het feest kon beginnen! 

Hiermee halen we in de competitie een 5 op 5 en beginnen we van de onderste plaatsen stilletjes aan op te klimmen. 

Na de match gingen we met de technische staf nog even eten bij onze vrienden van Imde en ik moet zeggen, het eten was echt wel heel lekker.

Tot volgende week!

Na de wedstrijd even de kelen smeren, bijpraten en strategieën bespreken voor de komende wedstrijd.

 

 

Reserven thuis tegen Zavel - 27-11-2011

De reserven van Sporting Oppem begonnen vandaag volle moed aan deze moeilijke wedstrijd tegen het 2e geklasseerde Zavel.  Er ontbraken een aantal spelers, maar geen gezeur, we waren met genoeg en dan doen we het toch gewoon met de mannen die er zijn. Zoals gewoonlijk verliep de opwarming vlekkeloos en startte scheidsrechter Michel om klokslag 9u30.  De bal werd in het begin nogal wild heen en weer gespeeld, maar het werd al vrij snel duidelijk dat er vandaag een overwinning zou kunnen inzitten.  Helaas, op het einde van de eerste helft, kregen we een vrije trap tegen in een gevaarlijke zone, na een fout van onze aanvoerder. Zavel trapte mooi binnen. Onze gastkeeper, Bart, stond erbij en keek er naar. Niks aan te doen, we gingen naar de rust met een 0-1 achterstand. 

Na de rust werd de druk van Sporting Oppem opgevoerd en de wil om te winnen zat er echt wel in. Uw verslaggever was even afwezig en toen vielen ook de twee doelpunten, eentje van onze nieuwkomer Steve en eentje van Lennert. Proficiat mannen, het waren naar 't schijnt mooie goals! Enfin, we moesten nog een half uur spelen en het werd nog erg spannend.  We kregen zelf nog een aantal mooie kansen, maar de tegenspelers hoopten natuurlijk ook nog op de aansluiter. Na twintig minuten in de tweede helft moest Steve vervangen worden wegens een verrekking, maar geen paniek. Zijn harde werk werd meesterlijk verdergezet door invaller Dieter. Na 90 minuten werd er afgeblazen en het fiere Oppem ging de supportersgroep een beleefde groet brengen. 

Dikke proficiat aan alle spelers en ook aan onze gastspelers, die ons vandaag een handje toestaken.

 

Terug

 Ex-nummer 11 van Oppem, Kevin Colsoul, uitbater van 't Duvelke in Westrode, geeft een metertje na deze verdiende overwinning.  Voor een lekker en gezellig etentje moet u bij Kevin zijn .... www.tduvelke.be

 

Eerste ploeg na de match op New St Guido - 27-11-2011

 

Het nipte verlies op New St Guido wordt nadien vrolijk verteerd met een echte hot-dog met veel mosterd en ook letterlijk doorgespoeld met een frisse pint, we zijn uiteindelijk een café ploeg... Hierboven Joachim en PJ, die hun beste beentje voorzetten.

 

Reserven thuis tegen Asbeek - 20-11-2011

 

 

Bjorn wil duidelijk meer betekenen voor de club dan alleen maar scoren op het veld. 

 

 

Eerste ploeg thuis tegen Bax United - 20-11-2011

 

Alain van 't Stamineeke schenkt een bal en geeft de aftrap.  Met dank aan 't Stamineeke!

 

                 

Eerste ploeg op SV Heizijde - 13-11-2011

          

T1 & T2 op SV Heizijde, alias de premiejagers!   

 

 

Reserven op FC Transfert - 13-11-2011

 

 

Met dank aan Simba, onze gastkeeper van deze week ... Als een leeuw in een kooi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug