Sporting Oppem © 2011 

 

Foto en wedstrijdverslag van de week!

 

Elke week trachten we op deze pagina een wedstrijdverslag en een foto van de week te publiceren.  Heb je een originele of leuke foto gemaakt tijdens of na de wedstrijd, stuur hem dan door naar ddirk.geertss@gmail.com.   

 

Archief seizoen 2011-2012

 

Sporting Oppem (Eerste) - New St-Guido  - 14-04-2013     5-3

Op de eerste echte lente-dag van het jaar stonden de mannen van Oppem klaar voor hun wedstrijd tegen St-Guidon, die virtueel op de eerste plek stonden. Het beloofde een moeilijke wedstrijd te worden tegen een lastige ploeg die sinds september nog maar een keer verloor, maar de zon scheen, de reservebank was goedgevuld en de ploeg vol vertrouwen na de mooie overwinning tegen Blue Note vorige week.

Oppem kreeg het echter al snel erg moeilijk. Al na een paar minuten stond het vinnig spelend St-Guidon op voorsprong en niet veel later spatte een vrijetrap op de paal van reservekeeper Joachim. Oppem kwam goed weg en niet veel later stond het gelijk toen de keeper van St-Guidon een opportunistische trap van Michiel verkeerd inschatte. St-Guidon bleef echter goed combineren en kwam al snel weer op voorsprong. 1-2 na een kwartier spelen. Het was pompen of verzuipen, maar Oppem bleef overeind.

Na de rust kwam Oppem vol moed de kleedkamer uit, begon goed te combineren en kreeg ook het middenveld in handen. De kansen voor Oppem begonnen te komen, terwijl de verdediging goed geplaatst stond en de tegenstanders er niet meer door geraakten. Het Oppemse aanvalsduo werd goed aangespeeld en vonden elkaar blindelings. Al snel scoorden zowel Timothy als Michiel en met een 3-2 voorsprong halverwege de tweede helft leek een stunt in de maak. Na ongelukkig hands kreeg St-Guidon een penalty en die werd hard binnengetrapt. Nu kreeg de tegenstander verse hoop en voerde de druk op.

Onder de hete zon was het opnieuw pompen of verzuipen, maar ook nu hield Oppem verdedigend goed stand en was keeper Joachim alert. Ondertussen kreeg Oppem nog een paar kansen en dan gebeurde het: invaller Tim kopte een corner aan de eerste paal keihard binnen: 4-3! En niet veel later werd het op counter zelfs 5-3. Iedereen vocht tot de laatste snik en Oppem behield de controle over de wedstrijd.

Na het laatste fluitsignaal volgden de eerste pintjes...

 

Eendracht Burst - Sporting Oppem (Reserven) - 14-04-2013      3-3

Vandaag trokken we met z'n allen naar het terrein van Eendracht Burst. We waren keurig op tijd (met dank aan onze grote delegee) en konden bij aankomst op de parking al direct genieten van een handjevol Burstse vocabulaire. Onze keeper flying Vandam kon vandaag alweer niet aantreden, maar gelukkig wou onze Jari - die volledig terug is- de handschoenen voor de gelegenheid eens aantrekken.

We begonnen sterk aan de wedstrijd en het eerste kwartier had Burst het moeilijk om op onze helft te komen. Onze mannen wilden er voor gaan en we werden dan ook al na 20 minuten voor de eerste keer beloond. Een mooie pass van Lauris op Roel, die de balp perfect aanpakte. Roel draaide zich, keek naar rechts en schoof de bal naar Lennert, die keihard in de linkerhoek binnentrapte. 0-1 en Burst werd er ongemakkelijk bij. Helaas, 4 minuutjes later en bij één van de eerste fases dat Burst echt op onze helft gevaarlijk werd, kopte Burst de bal vanuit een hoekschop tegen onze netten. 1-1.

Sporting Oppem zette door en werkte hard. Op het middenveld kreeg Pieter het hard te verduren met zijn tegenspeler, die vuile fouten beging, maar zoals we hem kennen  ... Pieter kan tegen een stootje.  

Na 40 minuten spelen en mooi voetbal, maken we ons tweede doelpunt. Roel trapt hard op doel af en het is een Burstenaar die de bal voorbij de keeper brengt. We staan 1-2 voor , maar we willen meer. Intussen is speler-supporter-mailer Kjell ook gearriveerd en krijgt duidelijk een blaam van de swanjeuse wegens te laat komen. Geen kompassie!

We gaan rusten en sterke Jos, die alweer naar een familie feestje moet, gaat eraf. Kunnen we de overwinning binnenhalen zonder Jos?

De tweede helft begint in elk geval minder goed. We zijn amper 5 minuten bezig en Wannes raakt de bal in strafschopgebied met de handen.

Penalty en het staat 2-2.  We zijn ons goed spel van de eerste helft wat kwijt en Burst wordt even de betere ploeg. Lap, 7 minuten later krijgen we nog een goal tegen en het staat 3-2 voor Burst.

Maar onze mannen laten de kopjes niet zakken en vechten terug. We komen terug beter in de match en Burst zakt helemaal weg. Het enige wat ze nog kunnen is "Bursten" en "Ens" roepen... Inderdaad, we hebben gisteren het nieuwe werkwoord "Bursten" gelanceerd. Roel krijgt het nu ook moeilijk met constante onfaire bursterijen, maar hij blijft er kalm bij en wil geen kartonnetje pakken. Langs de lijn houdt zijn persoonlijke coach Maaariooo hem goed onder controle met sterke peptalk.

We creëren heel wat kansen, maar krijgen de bal niet binnen. Na 30 minuten is het dan toch zover, een mooie pas op Geertje en Geert maakt een knal van een doelpunt. 3-3 en Geert voert zijn nummertje op...

Het laatste kwartier zijn we echt de betere ploeg en we blijven knappe kansen creëren, maar dat tikkeltje geluk ontbreekt ons in de afwerking. Het geburst gaat ongelooflijk hard door, zelfs na afblazen, maar onze mannen zijn de slimste. We waren vandaag de beste ploeg, pakken alweer geen kaarten en blijven dus koploper in de fairplay.

 

Sporting Oppem (Reserven) - FC Imde - 31-03-2013    6-0

Vandaag paaszondag, het zonnetje schijnt, maar het is nog steeds erg koud met amper 0°C op de thermometer. Na aankomst in onze kantine en de eerste koffietjes worden de spelers naar de kleedkamers gestuurd. De paasklokken zijn blijkbaar ook tot in de kleedkamers geraakt. De inzet is vandaag groot. Kan Oppem, na een aantal weken verplichte rust wegens afgelastingen, de titel van ploeg van t'Stad voor dit seizoen definitief binnen halen of neemt Imde revanche voor de 2 pijnlijke nederlagen in november vorig jaar?

9u15: Bijna alle spelers zijn het veld op. Aan de kant van Imde wordt er professioneel en ernstig opgewarmd, aan de kant van Oppem is er hier en daar een speler die beweegt. De anderen zijn druk bezig met voorbesprekingen. De voorzitter van Oppem krijgt stress en begeeft zich tot opwarmer Maarten. Geen paniek, want volgens Maarten is dit het moment van individuele opwarming... 9u22 Maarten komt in aktie en geeft een verrassende, efficiënte 2-minuten opwarming. De fotograaf was net te laat.

De wedstrijd gaat van start om 9u30 en Oppem vliegt er direkt in. We zijn amper 2 minuten ver en we kunnen al een eerste vrijtrap afdwingen. Onze vrijtrap specialist Roel gaat achter de bal staan, trapt mooi en Bjorn kan een eerste keer scoren. Een gejuich langs de kant en het is blijkbaar nog niet gedaan met juichen, want een paar minuten later is het alweer zover. 2-0. De technische staff en een aantal supporters beginnen al aan een polonaiseke en zingen "Braaazil ....". Het midden van Imde kan echt niet mee en Oppem lijkt vandaag wel echt veel sterker dan de gele stadsrivalen. Het is ooit anders geweest.

Enfin, de match gaat verder en we worden voor de rust nog 2 keer beloond met mooie doelpunten. Imde heeft wat last van een ontwrichte schouder bij de keeper en na 40 minuten spelen krijgen we nog een erger voorval. Willem, die al langer sukkelt met de knie, is alleen door en plots gaat hij tegen de grond met verschrikkelijke pijn in de knie. Het ziet er niet goed uit en 15 minuten later vertrekt Willem met de ambulance richting Portaels in Vilvoorde.

Na de rust, gaat de match verder en het lijkt heel even dat Imde toch wat meer in het spel komt en dicht bij een eerste tegendoelpunt komt. Maar het mag gezegd, Bart is er ook nog. Bart speelt vandaag trouwens een dikke match. Hij haalt er nog twee moeilijke ballen uit verder in de match.

Maar helaas voor Imde, blijft Oppem sterk en wil absoluut nog meer doelpunten maken. Oppem scoort in de tweede helft nog 2 keer, waarvan eentje een uniek mooi stiftertje van Roel. Het is opvallend stil aan de overkant...

Uw verslaggever moet zich even verontschuldigen, maar herinnert zich niet exact meer wie wanneer heeft gescoord, maar weet wel nog wie kon binnenleggen: Bjorn (4), Geert (1) en Roel (1).

Na amper 82 minuten spelen, beslist de scheidsrechter dat het genoeg is geweest en blaast de wedstrijd af. Oppem wilde graag nog voor een 7de goal gaan! Niks dan blije gezichten bij de spelers en supporters en na de wedstrijd komt het feest pas echt op gang in ons kantinneke. Oppem is de ploeg van 't Stad en daar valt voorlopig niks meer aan te doen...

 

 

Sporting Oppem (Reserven) - Klein Duisburg  - 17-02-2013    3-2

Zondagochtend, 8 u een dikke mist hangt boven Oppem en Felix, uw professionele lijnenwitter met bijpassende kledij is al druk bezig met het kalken van de lijnen. Ondertussen komt Jeanke ook aantreden en begint onmiddellijk met het klaarleggen van de "feuille", de koffie filters, haalt nog wat sportzakken van Den Beiaard uit de container voor de laat-betalers etc..

Een beetje daarna komt uw swanjeuse Carl ook toe en geeft zoals gewoonlijk - waar nodig - professioneel advies... Uw andere delegee Scheetje, ook al vroeg uit de veren, staat bij den bakker aan te schuiven voor het ophalen van de kaffee koeken voor na de wedstrijd. Ook hij staat ter plekke rond 8u15!  Mooi toch, zo een technisch team! En dan nog niet gesproken van onze professionele opwarmer Maarten, die vandaag wat later kwam en dus geen opwarming gaf... Onze laatste delegee en imitator Andy had vandaag familiale verplichtingen en kon er spijtig genoeg niet bij zijn.

 

Na onze verwinning tegen Poreistampers is het zelfvertrouwen weer helemaal terug. De tegenstander van vandaag was Klein Duisburg, hoewel zo klein zijn ze niet, gezien we in de heenronde met 2-0 gingen verliezen. Voor de wedstrijd zijn we er ons allemaal van bewust, dat we de punten elke week nodig hebben om nog iets te betekenen in deze competitie.

Met een vol huis aan spelers (en helaas ook een aantal spelers een weekje verlof moeten geven) zijn we er klaar voor. De match begint goed, maar toch merken we dat er iets minder gedrevenheid inzit dan de week ervoor. Sporting Oppem krijgt goeie kansen en al snel kan Geertje, die de vorige week maar een halve match kon spelen, het balletje mooi voorbij de keeper tegen de netten leggen. Mooie pass van Joris overigens. De rest van de eerste helft wordt er matig gevoetbald, maar helaas is dat niet genoeg om deze 1-0 in stand te houden. Het wordt dan ook verdiend 1-1 voor de rust.

De technische staff voert onmiddellijk aan de rust de volle 4 vervangingen door en stuurt Wannes, Gust, Bjorn en Cé de wei op.

Kort na de aftrap van den tweeden time ziet het er niet echt goed uit, we krijgen een 2de doelpunt tegen en het staat 1-2 voor Klein Duisburg. Maar zoals we dit jaar goed kunnen, steken we de kopjes omhoog en vechten terug. Sporting Oppem tikt de bal goed rond en op een mooie aanvalsfase, kan Bjorn vanop de linker kant mooi binnentikken met buitenkant voet. 2-2 en de overwinning zit er weer in. Op het middenveld wordt er hard gewerkt en het valt echt op dat Pieter, die voor de gelegenheid de rode band nog eens mag dragen, zich ook al volop in de kijker speelt voor de evaluatie van aanstaande vrijdagavond!

Oppem blijft het meeste druk zetten en het is alweer Geert, die een beetje later de eindzege vastlegt met een tweede doelpunt. 3-2 en de zege is binnen!

Na de match kunnen we genieten van lekkere koffie koeken en trakteert Cé ons op een aantal metertjes voor de geboorte van zijn zoontje! Geduld wordt altijd beloond...

 

 

Bax United - Sporting Oppem (Eerste) - 10-02-2013   1-5

Na de 2 gelijke spelen die Oppem na nieuwjaar behaalde, werd het tijd voor een driepunter. Op het menu stond echter de verplaatsing naar Bax, een ploeg die altijd met het mes tussen de tanden speelt tegen Oppem.
Bovendien moest trainer Fré sleutelen aan de ploeg door enkele afwezigheden. Toch begon de wedstrijd goed voor de Sportingboys. Timo, duidelijk helemaal opgeladen na zijn surftrip, krulde een vrijschop mooi over de muur. De keeper miskeek zich en Dries knalde de rebound tegen de netten, 0 - 1!
Niet veel later trachtte de Bax-verdediging de buitenspelval open te zetten, maar er glipten niet minder dan 3 Sportingers door. Pieter-Jan toonde de meeste ambitie en na een ren over 40 meter werkte hij koelbloedig af, 0 - 2!
Bax lag half in de touwen en stelde daar vrijwel niets tegenover. In tegendeel, het was Oppem dat via goals van Dries en Hervé op 0 - 4 kwam.
Oppem had de match in de zak zitten, toch scoorde Bax voor de rust nog de goal van de hoop. Jonathan trachtte slecht uitvoetballen van de bezoekende defensie recht te zetten en begin daarbij een strafschopfout.
In de overbodige tweede helft kabbelde de wedstrijd voort: Bax kon het niet en Oppem smachtte al naar een pint in de Benelux. Toch scoorde Timo nog een 5de treffer voor de bezoekers na mooi voorbereidend werk van Michiel. Toen Jonathan flirtte met de uitsluiting, kwam supersub Dieter in de ploeg. Hij verwarmde de harten nog met een knappe hakbal die Michiel op weg zette naaar de 1 - 6, maar het was voldoende geweest...proficiat voor deze knappe collectieve prestatie en een 5 op 9 na een moeilijk drieluik!

 

Poreistampers - Sporting Oppem (Reserven) - 10-02-2013    1-2

Het was alweer een tijd geleden dat we nog konden shotten op zondagvoormiddag. Vandaag tegen de eerstgeklasseerde Poreikes. Met de zon op een licht bevroren veld, begonnen we volle moed. Zou het lukken om Poreikes eens te laten zien dat Sporting Oppem beter verdient dan die 10e plaats met amper 10 puntjes? Onze keeper Bart haakte een paar uur voor de wedstrijd af, dus Wannes moest vandaag die oranje trui aantrekken.

Beide ploegen begonnen sterk aan de wedstrijd en er kwamen al snel een paar doelkansen voor zowel de Poreistampers als voor onszelf. 

De eerste gemiste kans voor ons kwam er dan na een kwartier spelen. Kevin kopte de bal mooi voorbij de keeper, helaas tegen de paal. Geen geluk!  Oppem bleef kansen creëren en een beetje later in die eerste helft, brak Kevin alweer door. Hij liep links voorbij de achterspelers en gaf de bal centraal af aan de goed meegevolgde Lauris, die mooi binnentrapte! 0-1 en Porei besefte dat het geen makkie zou worden.

Dat was meteen ook de ruststand. Aan de rust ging Kevin eraf en onze jarige Geert kon de grasmat op. Ook Karel was bij volle bewustzijn en viel in voor Lauris, die last kreeg van zijn enkel.

De tweede helft begon moeizamer voor Oppem en Poreistampers voerde de druk op, op zoek naar die gelijkmaker. Langs de kant was het duidelijk, dit kon niet blijven duren zonder een tegendoelpunt te incasseren. En inderdaad, we kregen een tegendoelpunt. 1-1 en nog 35 minuten te spelen. Echter, Oppem bleef terugvechten en lag niet echt onder na dat doelpunt. Integendeel, het was Sporting Oppem, die een tweede keer scoorde, maar de scheidsrechter - die eerst floot voor doelpunt - kwam op zijn beslissing terug en floot buitenspel. Miljaar, het doelpunt werd afgekeurd! Tien minuten later, scoorde Poreistampers ook, maar het doelpunt werd ook afgekeurd. Compensatie zeker?  En toch bleef Sporting Oppem vooral in het laatste kwartier de betere ploeg en kwam het nog een aantal keer dicht bij die 2de goal.

Met nog amper 3 minuten te spelen gebeurde het dan toch, een drukke fase aan de goal van Poreikes en onze later ingevallen Alessandro trapte de bal mooi tegen de netten. Luid gejuich en de match was gewonnen.

Na de match werden alle spelers en technische staf met de shuttle naar de kleedkamers gebracht. Mooi is dat!

De man van de match werd vandaag Alessandro, maar een dikke proficiat aan de volledige achterlijn met in het bijzonder Jari die een sterke match speelde vandaag.

 

Alessandro, duidelijk in zijn nopjes na de wedstrijd ... se bastasse una canzone, the voice van Oppem!

 

 

Blue Note - Sporting Oppem (Eerste)  03-02-2013    2-2

 

Op deze ijskoude zondag trokken de jongens van SP Oppem naar het verre Halle voor een wedstrijd tegen Blue Note. Na het oververdiende gelijkspel tegen Storm vorig weekend hoopte Oppem ook hier punten te pakken, maar de tegenstand zou moeilijk worden. Blue Note staat niet voor niets hooggeklasseerd. De afgelopen 2 maanden behaalde Blue Note een 15 op 18. Enkel tegen koploper St Guidon werd verloren. Onze jongens waren dus gewaarschuwd. Bovendien ontbraken er meerdere spelers door blessure, professionele verplichtingen en ski- en surfvakanties. Gelukkig was Bart van de reserven aanwezig om in de goal te staan en was ook verloren zoon Nathan uit het verre West-Vlaanderen afgezakt om zijn ploeg bij te staan.
Blue Note begon het best aan de wedstrijd, maar al snel toonde Oppem zijn goede vorm en kreeg het een aantal kansjes, maar deze werden spijtig genoeg gemist. Ondertussen geraakte Blue Note niet voorbij het defensieve blok van Oppem. Het was wachten tot halverwege de eerste helft voor het eerste doelpunt. Tom kon op het middenveld de bal ontfutselen van zijn tegenstander, dribbelde een aantal spelers en liep richting het doel. Met een harde knal van net buiten de 16 scoorde hij een mooi doelpunt en zette hij SP Oppem op voorsprong. Niet veel later kon Michiel ook een goaltje meepikken. Zijn eerste poging werd nog gestopt door de keeper, maar in de rebound scoorde hij rustig de 0-2.  Ook de volgende goede kans was voor Oppem: flankspeler Jonathan ging zijn man voorbij en zette de bal voor, Dries kwam de 16 binnen en nam de bal in één tijd op de slof, de bal zoefde richting de winkelhaak… maar de keeper van Blue Note kon nog net redding brengen. Opgeschrikt door de twee goals en de kansen van Oppem, kwam de tegenstander terug in de wedstrijd en werden ze voor het eerst die namiddag een paar keer gevaarlijk, maar keeper Bart en de paal brachten redding. Oppem kon met een verdiende 0-2 voorsprong de rust in.
In de tweede helft zette Blue Note alles op alles en werd de druk steeds groter. Toch was de eerste grote kans voor Oppem, maar de bal van Robbie belandde op de paal. In plaats van 0-3 werd het echter 1-2 nadat een hoekschop van Blue Note niet voldoende kon worden weggewerkt en in het geharrewar de jongens van Oppem een goal tegen kregen.  Ondanks de hoge druk en het technisch sterk combinatiespel van Blue Note kon Oppem standhouden. De verdediging deed goed zijn werk. Toen Robbie geblesseerd uitviel, kwam ook onze supersub Dieter op het veld. Het was pompen of verzuipen en de sterke wind maakte het er niet makkelijker op. Oppem begon al af te tellen en dan gebeurde het… in de allerlaatste seconden van de wedstrijd kon de spelverdeler van Blue Note een bal controleren, zich tussen twee Oppem-spelers werken en met een prachtige knal in de winkelhaak scoren. 2-2 Over de hele wedstrijd bekeken een verdiende uitslag, maar door de late gelijkmaker verlieten de spelers van Oppem teleurgesteld het veld. Gelukkig had délégé Stef voor koude pintjes gezorgd. Na een lange terugrit was de teleurstelling verdwenen en was de eindconclusie dat Oppem trots kan zijn op dit resultaat. Niet veel later werden in café Benelux al plannen gesmeed om de wedstrijd tegen Bax van volgende week te winnen….

 

Sporting Oppem (Reserven) - Bareel C     06-01-2013   5-5 (2-4 Penalties) 

Met een overvolle lading spelers trokken we naar de kleedkamers om te beginnen aan de kwartfinale van de Beker. Bareel C, eerstgeklasseerde in de vijfde reeks zag er al van in het begin "geen gemakkelijke ploeg" uit. Dat hadden we ook al snel door eens we op het veld stonden. De druk en het tempo werden van in het begin stevig gezet door Bareel, maar toch waren het onze eigen mannen die op voorsprong konden komen. Niet te geloven toch, Kevin na twee jaar terug op de grasmat, begon explosief en kon al na 5 minuten het stuk leer tegen de netten stampen! Welcome back! Echter de match was nog lang. De eerste helft ging verder met snel voetbal en even later viel er ook een eerste doelpunt voor de mannen van Bareel. Nog wat later kwamen ze voor met 1-2. De technische staf keek wat triest, maar bleef de hardwerkende Oppemspelers aanmoedigen. Spelend op moraal en vooral met de wil om te winnen konden we terugkomen tot 2-2, dankzij een doelpunt van Lennert. De moed zat er terug in en er werd langs beide kanten sterk op de counter gespeeld. Helaas, net voor de rust was het alweer Bareel die op voorsprong kwam. 45 minuten ver en het stond 2-3.

In de kleedkamer werd rustig overlegd en bijgestuurd. Pompier werd klaargestoomd en kreeg een duidelijke opdracht mee. Echter, waar we geen rekening mee hadden gehouden, was dat pompierke al na 5 minuten buiten strijd was. Wannes trapte de bal keihard weg ... in het gezicht van Pompierke. Geen paniek, we hadden een sterke invallerslijn en Kjell werd, na twee maand blessure, de mat opgestuurd.  De druk van Bareel bleef zwaar wegen en het werd 2-4. Zouden we nog eens kunnen terugvechten?

Maar ja, de net ingebrachte porseleinen Colsoul werd mooi aangespeeld door de andere Colsoul en scoorde! 3-4 en we zaten terug in de match. En ja hoor, een beetje later, een verre inworp, mooi doorgekopt en de sterk spelende Pieter kon de bal binnenduwen! 4-4. De supporters en technische staf werden helemaal gek en het werd nog mooier. Een beetje later kon Kjell de bal prachtig binnenkoppen en we stonden voor met 5-4. Met nog een paar minuten te spelen, gebeurde helaas hetgeen absoluut niet mocht, Bareel bleef ook vechten en vond de gelijkmaker 5-5. Dat was dan ook de eindstand.

Gezien het een bekermatch was, moest de beslissing vallen via penalties. Helaas verloren we deze met 2-4. Geen verwijt naar hen  die gemist hebben en toch een proficiat aan de mannen van Bareel voor deze leuke en faire westrijd.

 

Asturias - Sporting Oppem (Reserven)      23-12-2012    3 - 1 

Het zag er al een hele week naar uit, maar deze ochtend werd het bevestigd ... voor de eerste keer van het seizoen waren we met te weinig. Kerstfeestjes, ziektes, vakantie, werken, branden blussen, een heel deel gekwetsten... Enfin, we stonden deze ochtend met 10 man aan de aftrap. 

Lennert was deze week net papa geworden van een prachtige dochter en kreeg de kapiteinsband toegeworpen, nu Bernard een beetje last had van de adductoren...

We kozen wind mee voor de eerste helft en dat speelde in ons voordeel. Hoewel, Asturias begon erg sterk aan de wedstrijd. Maar na 10 minuten spelen kon onze Roel, van in de middencirkel, een vrijtrap rechtstreeks binnenstampen. Wat een doelpunt!

We kwamen dus 0-1 voor en dat was niet naar de smaak van onze Spaanse vrienden. Na dit doelpunt kregen we een eerste helft waarin Sporting Oppem een aantal keer dicht bij een tweede doelpunt kwam, maar ook Asturias kreeg kansen.

De tweede helft zette Asturias nog extra druk en na een kwartier spelen ongeveer viel de gelijkmaker. We kregen daarna zelf ook nog kansen, maar geen doelpunt. De hardwerkende Roel - die af en toe serieus werd aangepakt - bleef vechten en op zoek gaan naar dat tweede doelpunt. Hij drong mooi tussen twee spelers en liep alleen op doel af, maar werd op de lijn van de grote carré onderuit gehaald. Zuiver rood en penalty. Echter, onze arbiter liet zijn kaarten in het zakje zitten en floot vrijtrap. Dat was natuurlijk spijtig. Een beetje later werd het 2-1 voor Asturias, die natuurlijk ook druk bleven zetten.

Onze 10 mannen bleven vechten en we kregen nog een aantal mooie fases met onder andere Sam die mee opgeschoven was. Achteraan bleef gelegenheidslibéro Karel sterk bezig en met behulp van Jari en Alessandro, die beiden een goede match speelden, kon de uiteindelijke schade beperkt blijven tot 3-1. Nizar, onze perfect uitgedoste keeper, die voor het eerst dit seizoen aantrad, zat er ook wel voor een stukske tussen.

Tot volgend jaar!

 

 

Smeerebbe - Sporting Oppem (Reserven)   16-12-2012    5-9

Deze ochtend waren onze mannen al vroeg bijeen gekomen (8u15) voor de verre verplaatsing naar Smeerebbe. Iedereen was netjes op tijd, enkel spijtig dat onze keeper Bart het niet zag zitten wegens ziekte en dus huiswaarts terugkeerde. Geen paniek, dan gaat Geertje toch gewoon tussen de palen staan. Bart was trouwens niet de enige zieke. Pieter moest ook op de valreep afhaken met koorts en kon er dus niet bij zijn.

De match begon direkt goed en we kwamen snel op voorsprong. Er werd mooi gecombineerd en de kansen volgden elkaar goed op.  Gevolg was dan ook dat we aan de rust met 1-6 naar de kleedkamer trokken. Doelpunten gemakkelijk verdeeld: 2 voor Joris, 2 voor Gust en 2 voor Lennert.

Na de rust vocht Smeerebbe terug en wat onmogelijk bleek, gebeurde. Smeerebbe scoorde snel na mekaar 2 keer tegen en begon er terug in te geloven. Het bleef voor Sporting Oppem wat tegenvallen en we misten een aantal mooie doelkansen. Niet te geloven, na 30 minuten stond het 5-6. We moeten er wel bijzeggen dat er 2 goals vielen na duidelijk handspel van de tegenstrever. Echter de scheidsrechter was de enige die het niet zag...

En dan kwam het! Onze mannen beten efkes op hun tannen en de 7de werd erin gelegd door alweer Joris. Diezelfde Joris kon er daarna  zelfs nog eentje bijdoen en ook onze Italiaanse aankoop Alessandro kon afwerken met een mooi doelpunt.

Iedereen super tevreden en hiermee zetten we onze golf van overwinningen voorlopig verder.

 

Onze swanjeuse duidelijk in zijn nopjes

 

 

Sporting Oppem (Eerste) - Bosna Brussel    02-12-2012    2-3 

 

De Oppemse eerste ploeg was zinnens opnieuw de drie punten te grijpen en direct over Bosna te wippen in de stand. Er werden wat tactische wissels doorgevoerd en de concentratie was goed.

De eerste helft startte in barre omstandigheden: regen en sneeuw wisselden mekaar af, de wind blies onophoudelijk...in het nadeel van Oppem dan nog. Toch weerhield dit de thuisploeg er niet van verzorgd voetbal te brengen. Er werd niets weggegeven en er kwamen kansen voor onder andere Joachim, Timo en Michiel. Deze laatste beleefde niet zijn beste dag en kreeg ook een gele kaart voor omstuimig spel. Een zonde waar ook de tegenstander niet vrij van was. Al dient gezegd dat de scheidsrechter het prima deed, al had hij wel een penalty moeten geven voor een duidelijke fout op Joachim, die in de eerste helft een gesel was voor de tegenstander.

De ploegen gingen de rust in met 0 - 0 en met bevroren lichamen.

 

Na de pauze bleek dat Bosna zich het best had warm gekregen in de kleedkamer: 0 - 1 na 3 minuten en na zwak verdedigen van zowat de hele achterlijn. Oppem was nu ook warm en scoorde via Michiel de 1 - 1.

Het spel bleef goed op en af gaan en ondanks de betere kansen voor Oppem waren het toch weer de Bosniërs die op voorsprong kwamen. Wederom na eerder zwak verdedigen in de zestien.

Maar weer bewezen de Oppemnaars dat ze kunnen knokken: Tom Louies knalde tegen de lat en in de rebound scoorde de ingevallen Nils de  2 - 2, een mooiere manier om de geboorte van een kind te vieren bestaat er niet!

Oppem drong nu aan en de tegenstander kreeg het moeilijker en moeilijker. Onder andere Tim - ook al ingevallen - en Michiel hadden de driepunter aan de voet...helaas. En dubbel helaas want drie minuten voor het eindsignaal kreeg de thuisploeg een koude douche: Tom lostte een schijnbaar makkelijke bal en deze werd door de Bosnaspits droog binnengeknald: 2 - 3.

Het was opvallend dat de bezoekers na het laatste fluitsignaal vierden alsof ze net de titel hadden behaald, een bewijs van de suprematie van Sporting Oppem - volgende week een nieuwe kans op 3 punten!

 

 

 

 

Sporting Oppem (Reserven) - Skippy Brussels  02-12-2012   afgelast

De ochtendploeg was op deze sneeuwerige zondag al vroeg uit de veren om het terrein speelklaar te krijgen, maar dit kon helaas niet baten. De referee twijfelde nog even, maar besliste toch heel kordaat om de wedstrijd wijselijk af te lassen. Niet getreurd, al snel konden we samen napraten over deze onbespeelde wedstrijd en vooral ... onze herinneringen van de voorbije 2 weken nog eens ophalen. Zonder te spelen werd vandaag dan toch een man van de match uitgeroepen. Deze keer was het Tom.

Tot volgende week!

Hiernaast nog vlug even poseren met Fons de moppentapper!

 

 

Sporting Oppem (Eerste) - FC Imde (Beker) 25-11-2012              1-0

 

Na 3 opeenvolgende competitienederlagen was Oppem erop gebrand de 3 punten thuis te houden tegen de buren uit Imde. De ochtendploeg had Imde ook al knap verslagen en dus was er veel nervositeit. Dat was aan het spel duidelijk te merken: veel slechte passes, slechte balaannames en onnodig balverlies. Ook het spel van Imde stelde niet veel voor, de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat deze tegenstander slechts op het nippertje met genoeg volk raakte. Oppem speelde toch enkele kleine kansjes bij elkaar, het scoren werd aan Imde overgelaten. Gelukkig werd het doelpunt van (Oppemsupporter) Willem onterecht afgekeurd voor...ja, voor wat eigenlijk?

Tijdens de rust voerde de trainer een tactische wissel door: Hervé werd naar het middenveld teruggetrokken omdat hij in de spits geen deuk in een pakje boter trapte. De wissel pakte goed uit, Oppem kreeg greep op het spel en creëerde nu toch wat kansen. Imde kwam alleen nog met vrije trappen in de buurt van het Oppemdoel. Toch was het wachten op een klasseflits van Louies om de ban te breken: uithaal vanop 25 meter los den haak in! Op het einde kreeg Imde nog een vrije schietkans, maar de ongelukkige Willem zag paars van vermoeidheid en trapte naast de bal.  

Oef, de drie punten zijn binnen. Verder nog een pluim voor Jarne die tijdens de tweede helft inviel en zijn eerste minuten voor Sporting Oppem met succes volbracht.

 

Sporting Oppem (Reserven) - FC Imde (Beker)  25-11-2012       4-2

Na de mooie overwinning van vorige zondag tegen hetzelfde FC Imde, was de grote vraag voor de wedstrijd: "Gaan we deze overwinning kunnen bevestigen en schakelen wij deze keer onze stadsrivaal uit voor de beker?"

De wedstrijd begon alvast niet in ideale omstandigheden, noch voor Sporting Oppem, noch voor FC Imde. De scheidsrechter liet het net voor de wedstrijd afweten en we moesten op zoek naar een alternatief. De enige die hiermee ervaring heeft is Patrick van FC Imde, dus is dat goed voor Imde, is dat goed voor Oppem? Eén ding staat vast, het is vervelend om in zo een wedstrijden met dit probleem opgezadeld te worden.

De wedstrijd begint en het is moeilijk spelen door de felle wind. Oppem kon kiezen voor wind mee en probeert hiervan toch wat gebruik te maken. Echter, het eerste half uur blijkt dat Imde heel wat mooie kansen krijgt, maar gelukkig voor Oppem niet kan afwerken. Oppem moet het hebben van goed opgezette counters en geniet deze week van efficiëntere afwerking. Hoewel het mag gezegd worden, dat er redelijk wat gemist wordt voor doel. We gaan in elk geval de rust in met een 3-0 voorsprong. Onze verdiende doelpunten werden gemaakt door Sam, Joris en Geert. Mooi zo mannen!

Tijdens de rust werd er nog geen victorie gekraaid, want we beseften met z'n allen dat het tij snel zou kunnen keren en dat Imde nu de wind van achter zou hebben. De tweede helft begint vol spanning en Imde doet wat het moet doen. Het zet druk op de Oppemse verdediging en na een tijdje komt er een eerste tegendoelpunt van Imde. Het staat 3-1 en nog 35 minuten te gaan. Spannend! Onze mannen verdedigen sterk en nemen het spel stilaan weer in handen. We zetten sterk op richting doel van Imde en 10 minuten later komt het verlossende 4de doelpunt van Oppem, binnengewerkt door Karel. Een luid gejuich bij de Oppem supporters en het lijkt alsof het feest kan beginnen. Maar toch nog niet helemaal. Imde blijft druk zetten, maar komt nog een aantal keer goed weg ook (zeker als de gast ref vergeet van een penalty te blazen...). Enfin, het blijft spannend wanneer Imde een kwartier voor afblazen nog nadert tot 4-2, maar na 90 minuten is het zover. Sporting Oppem wint voor de 2de keer op rij en mag zich nu fier "De Ploeg van 't Stad noemen". Op naar de kwartfinale van de beker!

Extra dank aan Koen Bollen voor de schenking van de wedstrijdbal!

 

FC Imde  -  Sporting Oppem (Reserven)   18-11-2012     2-4

 

Moet het nog gezegd? Als er één ploeg is in onze competitie, waar we absoluut willen tegen winnen, dan is het toch wel tegen Imde. Het derby der lage landen van de KVV met als inzet zichzelf als “Ploeg van ’t Stad” te mogen uitroepen. Alleen, moeten we eerlijk zijn...het is al een tijdje geleden dat we nog eens van die vreugde hebben mogen proeven.

Eens aangekomen in het stadion aan de beek, begint de spanning bij de technische staf toe te nemen en wordt het alweer erg moeilijk om keuzes te maken. Dat is natuurlijk het nadeel als je met zoveel talenten te maken hebt... De wedstrijd gaat van start, onder leiding van de moppentapper-ref. Sporting Oppem legt direkt de druk op aartsrivaal Imde en het voetbalspel dat we te zien krijgen is van een serieus niveau. Een aantal keer komen we al dicht bij een eerste doelpunt en na een kwartier komt er een mooie voorzet van Lennert. Een verdediger van Imde kan het niet meer aan en trapt verkeerdelijk de bal in eigen doel. Het staat 0-1. Een beetje daarna lijkt het alsof Imde meer druk begint te zetten en komt het een aantal keer sterk opzetten op de counter. Een beetje later zit het wat tegen bij SP Oppem en Imde scoort tegen. 1-1 ! Onze mannen blijven ervoor gaan en gaan op zoek naar een tweede doelpunt. Een beetje later trapt een Imde speler de bal tegen de billen van één van de onzen, die met zijn rug naar de referee staat. Er beginnen er een paar te roepen voor handspel en het is toch niet waar zeker: Penalty! 2-1 Miljaar en dat nadat we zo sterk bezig waren.

Na de rust blijven we vechten op het modderige veld. Komt die verdiende aansluitingstreffer er of krijgen we een derde goal tegen? De 55ste minuut is het dan zover: een assistje van Geert en Lennert kan afwerken. 2-2 en we zijn weer vertrokken! De technische staf voert direkt twee wissels door, onder het motto dat die twee bizons die erin komen alles op alles willen zetten om die overwinning binnen te halen. Kort daarna wordt het nog aangevuld met wat Italiaanse magie en we blijven echt doorgaan voor de winst. Op een gegeven moment gebeurt het gewoon: Kjell krijgt een kans, geeft een mooie trap tegen het leer, die met een boogje in doel beland. Luid gejuich langs de kant en het staat 2-3. De match is belange nog niet gedaan en Imde vecht sterk tegen. Onze keeper Bart houdt ons een aantal keer goed recht, moet ik zeggen. Sporting Oppem krijgt het moeilijk, maar komt toch nog een aantal keer dicht bij dat vierde doelpunt, via een aantal mooie akties van snelle Joris. En dan komt de doodsteek voor Imde... onze sapeur kan alleen doorgaan, recht op doel af. Hij twijfelt even, de bal afgeven met kans op offside of zelf trappen? Hij trapt op doel, de keeper raakt de bal, maar sapeurke zet door en trapt een tweede keer. Goal! 2-4 en het feest kan beginnen. Dikke match en dikke proficiat aan alle spelers!

Deze titel is alvast voor één week binnen, volgende week ontvangen we Imde in Oppem voor de beker.

 

 

Sporting Oppem (Reserven) - FC Bareel  11-11-2012    8-3

 

Dat we dit jaar alweer een slechte start hebben genomen, is wel duidelijk. Maar vandaag moest het er echt wel van komen. Iedereen wil gewoon deze match winnen, omdat we het beu zijn van te verliezen en onderaan dat klassement te bengelen. Er wordt vol goeie moed aan de match begonnen en het is toch wel weer niet waar zeker? Nog geen 30 seconden gespeeld en we staan al 0-1 achter! Een voorzet op de rechter kant en de bal vliegt in doel. Jordan, onze gastkeeper al verslagen. Geen gezeur, we herpakken ons goed en spelen een hele sterke wedstrijd. Uw verslaggever heeft genoteerd dat langs onze kant vlotjes doelpunten worden gescoord door Geert, Gust, Kjell, Wannes en Joris. De eerste 3 punten zijn een feit en de vreugd barst los in Oppem. De volledige technische staf, die onder lichte dwang beloofd had om een metertje te geven bij winst, komt ook zijn plichten na. Wat kan voetbal toch leuk zijn!

 

De fiere vrienden van Sporting Oppem dolblij met de eerste 3 punten van het seizoen

 

Sporting Oppem (Eerste) - Joso Lebbek   04-11-2012    2-7

Onze goede start willen we voort zetten tegen Joso Lebbeke die dus vandaag voor de bijl moet gaan. Joso heeft namelijk een slechte start genomen en daar moeten we van profiteren.  We starten de wedstrijd voor het eerst een beetje nerveus en het loopt niet echt hoe het moet. Joso blijkt hier vrij snel van te profiteren en na 20min staat het 0-1.

Maar nog geen 5min later krijgen we een vrije trap en Wally neemt die mooi met buitenkant rechts na een subtiele schijnbeweging van Nils. 1-1. Het is helaas niet de voetbal die we al enkele weken brachten maar kunnen toch wat weerwerk bieden tegen Joso zonder al te veel kansen te creëren. Uit het niets valt de 1-2. Rust.

Er is nog niets gebeurd maar moeten ons toch herpakken om de match terug in handen te nemen. Al snel blijkt dat we dit niet doen en komt er een pandoering aan 1-3 en 1-4 volgen kort opeen.

Gelukkig kunnen we er nog 2-4 van maken en dan komt de eerste wissel. Michiel komt in de ploeg nadat hij eerst wat levens gered heeft met de brandweer voor PJ Dit wil dus zeggen dat we met 3 verdedigers gaan spelen. We kunnen zo nog even stand houden en Fré brengt de volgende wissel aan. Bert (die een puike wedstrijd speelde) wordt vervangen door Jonathan. Deze komt op de rechterflank en Tom Louis komt op de plaats van Bert. Maar door de wissels komen er communicatiefouten en krijgen we een pandoering. 2-5. Het gaat zo verder tot 2-7 helaas dat we onze supersub. Dietro di Losi niet in actie hebben kunnen zien want hij zou het tij misschien nog hebben kunnen keren. Pijnlijke uitslag maar volgende week komt er een revanche op Joso Lebbeke.

 

Klein Duisburg - Sporting Oppem (Reserven) 04-11-2012     2-0

 

Na ons verlies tegen Poreistampers van vorige week, zou het vandaag wel eens onze eerste overwinning kunnen worden. Klein Duisburg, een ploeg die we nog niet kennen, dus alles is mogelijk.

We starten goed en krijgen een aantal mooie doelkansen in de eerste helft, maar helaas na 45 minuten staat het 2-0 voor Klein Duisburg. De tweede helft wordt er keihard gevochten en gaat iedereen er ten volle voor, maar dat tikkeltje geluk in de afwerking ontbreekt. We zijn duidelijk de betere ploeg in de tweede helft, maar om te winnen moet je scoren. Geen gezeur of getreur, na de match worden we door deze sympathieke ploeg onthaald op lekkere belegde stokbroodjes en dat maakt veel goed. Nog even napraten bij "Big Daddy" in Den Benelux en we kunnen ons alweer mentaal voorbereiden voor de volgende match.

 

 

De verdiende man van de match, onze grappige arbiter met zijn nieuw pakske

 

 

Sporting Oppem (Reserven) - Poreistampers  28-10-2012   1-4

 

Eindelijk, na een maand te hebben stil gelegen, mochten we deze ochtend nog een keertje voetballen. De opkomst voor de wedstrijd tegen de eerst geklasseerde Poreikes was bijzonder groot. Gelukkig wist de technische staf dit op een professionele manier op te lossen in samenspraak met onze meewerkende spelers. We gaan hier geen lang verslag neerpennen: het belangrijkste wat we moeten onthouden,is dat we vandaag (nog) niet sterk genoeg waren om van deze ploeg te winnen.

 

 

 

Op de foto hiernaast, neemt Karel vandaag officieel afscheid van zijn oude sportzak en krijgt daarna zijn nieuwe sportzak, gesponsord door "Den Beiaard".

 

 

 

 

 

 

 

Storm 05  -  Sporting Oppem (Eerste)   23-09-2012    3-3

 

Deze week stond er een traditioneel moeilijke verplaatsing op het menu tegen de zelfverklaarde kampioen Storm.

Wij laten ons echter niet van de wijs brengen en beginnen stevig aan de wedstrijd maar zonder echt kansen te creëren. Na een kwartiertje kan thomas is oprukken, die zijn wederopstanding maakt in de ploeg, maar die levert helaas geen kans op. Daarna neemt storm een beetje het heft in handen en krijgt enkele vrije trappen. Deze leveren keer op keer gevaar op. Maar gelukkig zonder gevolg.

Na 26min. beginnen we terug is te voetballen hoe het moet. Om de vingers van af te likken. Niemand bij storm kan volgen. Gedurende een kleine 10min blijft de bal bij ons met hier en daar een kleine kans. Helaas maken we het niet af en stoten we op een tegenaanval met een enorm slechte voorzet van een stormspeler. Deze wijkt nog af op het been van Bert en gaat ongelukkig in doel. 1-0

Met de rust peppen we onszelf terug op want we zijn echt wel de betere ploeg. Er komt een vervanging aan. Ewout heeft zich geblesseerd en Vally komt in zijn plaats.

We beginnen de 2de helft vol aanvallende impulsen en na 6min krijgen we een penalty wegens een handsbal. Nils werkt deze proper af in de rechter benedenhoek. 1-1. Nog geen minuut later krijgt Storm weer een vrije trap. Weeral een zeer gevaarlijke en door wat onoplettendheid bij ons valt er de 2-1. 10min later krijgt storm een corner. Ja hoor, na 2x koud gepakt te worden op een vrije trap moeten we het toch geleerd hebben. Maar neen. 3-1 Nog 3min later krijgen we weer een vrije trap tegen. Maar dan is er nog Tom die uithaalt met een wereldsave. Dankzij hem staat het nog maar 3-1.

Dan is het aan ons. Hervé krijgt een vrije schop en trapt deze enig mooi binnen via de paal. 3-2. In de 36ste minuut wordt Timo diep gestuurd en deze wordt foutief neergelegd door de keeper. Penalty. Nils zet deze weer feilloos om 3-3. De knokkers van Oppem zijn terug. Op mentale kracht hebben we ons terug gebracht tot 3-3.

De laatste 10min blijven spannend en storm drukt nog een beetje zonder gevaar. 3-3 tegen de zelfverklaarde kampioen is geen slecht resultaat. Met 4 op 6 zijn we goed begonnen.

 

Sporting Oppem (Reserven) - FC Flora B   23-09-2012     2-5

Onze tweede competitiewedstrijd begon vandaag wat moeizaam. Redelijk wat spelers op vakantie en aldus nipt met 11 man. Kwam er nog bij dat er geen referee kwam opdagen, dus onze eigenste Jean-Marie mocht het fluitje rond zijn nek hangen.

De wedstrijd begon matig voor ons met kansen langs beide helften. Toch was het Flora die eerst scoorde. Na de rust werd de druk  nog opgevoerd bij Flora en bleek alles ook goed te lukken bij onze tegenstander. Er vielen snel na mekaar een aantal tegentreffers, waardoor op een gegeven moment de moed bij ons wegzakte. Echter, nadat de 0-5 op het bord stond, bleven onze mannen zich met vol enthousiasme geven en konden we in het laatste kwartier nog 2 keer tegenscoren. Conclusie na de match was toch kort en krachtig: Dit Flora was vandaag te sterk voor ons en kwam verdiend de 3 punten pakken. Bedankt aan Jeanke om te fluiten!

 

Onze swanjeuse neemt vandaag het "autovrije Meise" au sérieux en komt met de fiets.

 

 

 

Sporting Oppem (Reserven) - VV Rossem   09-09-2012   3-3

 

Alweer een mooie zonnige warme ochtend. Gezien er vandaag geen competitie wedstrijd gepland was en onze mannen nog wat oefening nodig hebben, organiseerden we een oefenpartijtje tegen onze vrienden van VV Rossem.

Deze derby werd gestart om 10u onder leiding van de heer Van Buggenhout, onze gelegenheids referee.

Vandaag werden we versterkt door een aantal jonge beloftes, die na de wedstrijd de beslissing hebben genomen om de stap te zetten naar het grote Oppem ... Het gaat hier over Sam, Gust en Joris. Dit betekent dat we dit seizoen met onze eerdere nieuwelingen Jari, Tom en Jordan al een totaal van 6 nieuwelingen erbij hebben. Aan allen nogmaals welkom en hiermee nemen we hopelijk definitief afscheid van ons gebrek aan spelers van vorig seizoen.

De wedstrijd ging op en af, met weinig echt opvallende fases. Beide ploegen gingen op zoek naar mooi combinatie voetbal en dat kwam er ook regelmatig langs beide kanten. Sporting Oppem had het soms echter wat moeilijk om georganiseerd te voetballen, maar dat zal wel gelegen hebben aan de vele, continue wissels die we hebben gedaan. Iedereen heeft veel kunnen meespelen en dat was toch het belangrijkste voor deze match.

Doelpunten: eerste goal via mooie voorzet van Geert en hoofd van Rossem speler mooi binnen, tweede goal mooie voorzet van Sam en netjes binnengekopt door Lennert, derde goal Joris.

Een weekje rusten, veel spaghetti eten volgende zaterdag... en dan de volgende thuismatch op 23 september!

 

Samen met onze vrienden van Rossem op de foto

 

Sporting Oppem (Eerste) - Buizingen  2-6     09-09-2012

 

Bij snikhete temperaturen stond er zondag 9/9 een belangrijke bekermatch op het programma tegen een tegenstander die op papier sterker is.

Al snel blijkt dit ook zo te zijn. We zijn nog maar juist begonnen met de wedstrijd en staan na 10min al 0-2 achter. Tijd om wakker te schieten dan. We beginnen wat te voetballen zoals verleden week en Buizingen kan zowaar even niet volgen met ons tempo. Een terugspeelbal die niet gefloten is en een handsbal in de 16 had ons terug in de wedstrijd kunnen brengen maar helaas. De arbiter kan natuurlijk ook niet alles zien. Na 40min komt er een vrije schop van Buizingen en deze landt dan onfortuinlijk op de arm van Bert. Deze keer zag de arbiter het wel en gaf een terechte penalty. Joachim zit er goed bij maar door een verkeerde bots glipt de bal alsnog over zijn handen.

0-3 bij de rust is een te zware tussenstand. Tijd om ons eens terug op te peppen. We vangen de 2de helft vol goede moed terug op met Adrian die erop komt in plaats van de geblesseerde Tom. We houden mooi gelijke trend gedurende 20min. maar dan komt er een mooie aanval van Buizingen en staat het 0-4

De 0-5 laat echter niet lang op zich wachten. Dries wilt een slechte voorzet ontzetten maar deze gaat er enig mooi in. Helaas in het verkeerde doel. Hierna krijgt Dries krampen en is zijn wisselspeler: Thomas. Het is terug even aan ons en we zetten nog is een aanval op. Er komt een corner en na wat geharrewar valt de bal in doel van Buizingen door één van hun eigen spelers. Onze eerredder is er toch. Er valt nog eens een goaltje voor Buizingen en in de allerlaatste minuut geeft Hervé een dieptepass naar Adrian die randje buitenspel staat en maakt er alsnog 2-6 van.

De tegenstander was gewoon beter.

Volgende week geen extra time wegens autoloze zondag maar het weekend erop zijn we er weer voor een partij tegen STORM.

 

 

Sporting Oppem (Eerste)  - New Boys    5-2     02-09-2012

 

Het zonnetje stond paraat voor onze eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2012-2013.

Onze tegenstander was New Boys die een fusie hebben begaan met Blauw Wit Lombeek. Al snel was duidelijk dat Sporting Oppem een goede voorbereiding achter de rug had. Ze lieten de tegenstander goed lopen en kwamen op geen enkel moment onder druk te staan. Vanaf de eerste minuut was er al een discutabele buitenspelfase van Hervé. Later in de wedstrijd volgen er zo nog enkelen. Na een kwartier beginnen de kansen te komen voor Sporting Oppem. Kans na kans krijgen ze maar vergeten het één voor één af te maken. Dit blijft zo heel de eerste helft en opeens na 40min. komen New Boys er eindelijk eens door. Het cliché werd waar. Dit noemt men dan het deksel op de neus krijgen. 0-1 voor New Boys na een afwijkend schot.

 

Niet getreurd de tweede helft begint zoals de 1ste helft. Veel druk naar voor met goede balcirculatie. De 1-1 valt al snel door Michiel.

Onze trainer (de Fré) heeft enkele wissels in petto om snel naar winst te gaan. Ewout komt op het veld voor Timo die klaarblijkelijk aangedaan was met deze wissel.

Deze wissel loont echter zo blijkt. Want Hervé maakt de 2-1 op voorzet van Ewout. En 5min later komt joachim met een voorzet af die Hervé makkelijk binnentikt. Het mooie voetballende spel van Oppem begint echter wat te verwateren en er vallen wat onzekerheden in de ploeg maar niet getreurd bij een corner van Hervé komt onze lange (Stef) is inlopen. 4-1. Met nog 10min te spelen proberen we de match rustig uit te spelen. Iets te rustig zo blijkt. New Boys krijgt nog een vrije trap en deze gaat er op een onfortuinlijke wijze in. De schuld lag aan de zon die onze keeper heel veel parten heeft gespeeld in de tweede helft. De laatste minuten gaan in en Joachim heeft nog eens zin om van aan het middenveld een loopactie in te zetten. Hij gaat mooi voorbij zijn man en ook voorbij de keeper. 5-2 is hierbij ook de eindstand.
Deze match is goed tot zijn eind gekomen.

Volgende week tegen Buizingen moeten we deze lijn voort trekken.

 

Beert City - Sporting Oppem  (Reserven) - 1-1    02-09-2012

 

De eerste competitie match van het seizoen al direkt een verre verplaatsing op Beert. Ondanks het vergeten van een identiteitskaart en het vergeten instellen van een wekker, kwamen we toch nog goed op tijd aan bij onze tegenstander.

Voor de wedstrijd nam onze swanjeuse Carl even het woord om, naar jaarlijkse traditie, de nieuw verkozen kapitein en onderkapitein aan te duiden. Deze titel gaat dit jaar respectievelijk naar Bernard en Bruno, twee trouwe gedienden van onze ploeg.

De wedstrijd begon matig met in de eerste helft toch een duidelijk overwicht van Sporting Oppem. Er vielen genoeg kansen, maar het enige dat ontbrak was die eerste goal. 

Na de rust werd de druk van Sporting Oppem verdergezet, maar Beert begon duidelijk ook beter in de wedstrijd te komen.

Nog erger, Beert had duidelijk meer geluk in de afwerking en kon onze doelman Bart overmeesteren. Het stond 1-0 voor Beert en het leek er op dat de moed was weggezakt en vooral dat onze mannen al moe waren.

Echter, de moed werd gauw teruggevonden en Sporting Oppem kwam weer goed in het spel. We kregen een aantal mooi uitgespeelde fases te zien en uiteindelijk werden we dan toch beloond met de gelijkmaker van onze nummer 9 Geert.

Sporting Oppem bleef vechten voor die 2de goal, maar het bleef bij 1-1. We pakten 1 punt, maar hadden er wel 3 verdiend. Och ja, dat is voetbal.

We kregen na de wedstrijd van Beert lekkere boterhammen en we spoelden even door...

 

 

 

Terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug