Sporting Oppem © 2011 

 

Onze eerste ploeg neemt deel aan Internationaal tornooi in Eupen in juli 2012

 

 

Zaterdag 7 juli reisden we met 2 ploegen af naar Walhorn, deelgemeente van Eupen. Daar namen we deel aan het jaarlijkse voetbaltornooi dat gespeeld wordt met kleine ploegen. De voertaal is er Duits en dus was het uitgesloten tegen de scheidsrechters te mekkeren. Het werd dus een sportieve dag.

 


 
Sporting Oppem 1 bestond uit Tim, Tom, Nils, Thomas, Timo en Jonathan. Dit was ons team met de meeste ambitie, zij startten het tornooi aan 150 km/u en wonnen onmiddellijk hun twee eerste poulewedstrijden. De derde ging verloren maar dat was omdat de plaatsing voor de volgende ronde al een feit was.
 
Sporting Oppem 2 bestond uit Stef (de délégué), Sven, Dries, Michiel en Bert. Door het afhaken van Didjos had Sporting Oppem 2 zelfs geen reservespeler en de ambities waren dus eerder beperkt. Die ambities werden niet groter toen onze dappere jongens al in de eerste wedstrijd een zware 5 - 1 voor de broek kregen. Maar wonder boven wonder (of zat er iets in het bier?) herpakte team 2 zich en de twee volgende wedstrijden werden gewonnen. Dit gebeurde niet op een estetisch verantwoorde manier, maar niemand maalde hierom. De beide ploegen door naar de achtste finales, wie had dat kunnen denken!  
 
In de achtste finales speelde team 1 tegen de favoriet voor de eindwinst, SK Lation. Deze ploegde troefde eerder team 2 af en onze mannen waren gewaarschuwd. Toch kwam deze taaie maar ook onaangename tegenstander 2 - 0 voor. Dit was wat te wijten aan onoplettenheid in het begin van de wedstrijd. Maar in plaats van zich naar de slachtbank te laten leiden, rechtte Sporting Oppem 1 de rug en vocht terug. Het werd 2 - 2 en er waren kansen op 3 - 2, dat had de tegenstander niet verwacht en deze begon dan ook wat belachelijk te doen. Tijdens de penaltyreeks werd Tom twee keer gevloerd terwijl onze jongens twee keer mistten en het pleit was beslecht.
 
Team 2 speelde op datzelfde ogenblik zijn achtste finale en intussen stond de organisatie als een huis. Ondanks het ontbreken van wisselspelers werd er geen kans weggegeven terwijl er zelf twee keer gescoord werd. De laatste goal was van Bert, die zich hierdoor kroonde tot topschutter van de dag van Oppem. Niet slecht voor een verdediger.
 
In de kwartfinale kwam team 2 - intussen aangevuld met reservespelers van team 1 - uit tegen een jonge en frisse brigade. In een mum van tijd kwam deze tegenstander 2 - 0 voor. Sporting Oppem vocht nog dapper terug en scoorde de aansluitingstreffer. Er waren zeker kansen op een draw maar het vet was van de soep en zo eindigde het avontuur.
 
De mooie sportieve resultaten werden nog tot een gat in de nacht gevierd (oa in het Akense nachtleven), waarna iedereen moe maar voldaan zijn tent opzocht.
 
Zondag zou er deelgenomen worden aan een petanquetornooi maar dit viel compleet in het water. De teams aten nog een hapje in een naburig hamburgerrestaurant en reisden naar huis.
 
Moe maar voldaan en er rotsvast van overtuigd dat de traditie van een tornooi in den vreemde te spelen in stand zal worden gehouden... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug