Sporting Oppem © 2011 

 

Foto en wedstrijdverslag van de week!

 

Elke week trachten we op deze pagina een wedstrijdverslag en een foto van de week te publiceren.  Heb je een originele of leuke foto gemaakt tijdens of na de wedstrijd, stuur hem dan door naar ddirk.geertss@gmail.com.   

 

Archief seizoen 2011-2012

Archief seizoen 2012-2013

 

 

Sporting Oppem (Reserven)  - VV Rossem               24-11-2013              4-1

De laatste weken ging het serieus bergaf met onze tweede ploeg. We begonnen schitterend met een 6 op 9, maar daarna verloren we zomaar efkes 6 keer op rij. Een laatste plaats! We hebben 6 op 27 punten... Wie had dat ooit gedacht? Hoe komt dat? Een samenloop van omstandigheden, zeggen we dan als professionelen... Ik moet wel toegeven, de ziekenboeg is redelijk groot en laat ons zeggen dat het geluk ook niet echt aan onze kant staat. Enfin, op verzoek van onze mannen, organiseerden we een oefenpartijtje tegen onze vrienden van VV Rossem. We begonnen net met z'n elven aan deze partij en al gauw leek het dat we deze wedstrijd goed onder controle zouden hebben. Maar ja, dat hadden we de voorbije weken nog al gezien. Het vertrouwen is wel een beetje weg, moet ik zeggen.  Na een kwartiertje voetballen met Oppem als betere ploeg, konden de hardwerkende spitsen Lennie en Geert de Rossemse keeper voor het eerst beetnemen. Geertje deed de netten bewegen en de supporters kregen opnieuw hoop en vertrouwen. 1-0 en we zijn vertrokken, want een beetje later kon diezelfde Geert alweer binnenleggen. 2-0 en het was duidelijk dat de mannen van Rossem normaal een uurtje later hun matchke spelen op zondag.... Het moet gezegd, onze mannen speelden met inzet en het balletje ging goed rond. Een sterk middenveld met Piet & Gust als moteurs, bijgestaan door Christiaan en Lauris op de flanken. Onze vernieuwde verdediging met centraal het duo Sam & Wannes met Alessandro en Jonathan op de kanten, kon ook goed zijn draai vinden.

Was het nu nog in de eerste tijm of de tweede, uw verslaggever weet het niet zo goed meer, maar Oppem kon een 3de doelpunt scoren met een mooie trap van nieuwkomer Christiaan. In de tweede helft werd Rossem wat wakkerder en begon Oppem het wat moeilijker te krijgen. Rossem drukte door en maakte een verdiend doelpunt. Gastkeeper Maarten kon er niet meer aan. 3-1. Onze mannen bleven met inzet spelen en gingen op zoek naar een 4de goal. De inzet werd beloond, want Lauris kon de overwinning vastleggen met 4-1.  Leuke match, bedankt aan Rossem en daarna in de kantien zat de ambiance ook goed.

 

Eendracht Burst - Sporting Oppem (Reserven)                22-09-2013              1-2

Vandaag trokken we naar onze vrienden van het verre Burst, de kampioen van vorig jaar en ook dit seizoen nog onverslagen. De technische staf had de hele week met de handen in het haar gezeten door uitval van een groot deel van onze spelers. Vakantie en kwetsuren klonk het alom. Enfin, we trokken met 11 ½ man naar Burst. Maar zoals jullie wel weten, Oppem geeft zich niet snel gewonnen en dat deden we vandaag dan ook op een fantastische manier.

Na ons verlies op Skippy, door vooral slecht aan de match te beginnen,  warmden we alvast  goed op voor de wedstrijd.  Flying VanDam stelt ons gerust voor de wedstrijd door 3 keer op zijn borstkas te kloppen. We kunnen op hem tellen... De aftrap wordt gegeven en na 5 minuten is het al van da... Burst scoorde en het stond 1-0. De fel uitgedunde technische staf, Felix en Scheetje, stonden al direkt met de handen in het haar. Inderdaad ook de technische staf kampte met vakantie (Andildo en Maaarioo) en kwetsuren (=koppijn, Boekes).   Een beke later kwam Burst alweer voor doel en miste gelukkiglijk net dat tikkeltje geluk in de afwerking. Pfff... Een geluk was er de opvang door Jenske Coene, die onze deligees kon opvangen en ze opnieuw de moed inklapte. Ook onze spelers begonnen stilaan hun draai te vinden en na een kwartier spelen leek het tij wat gekeerd.  We hadden meer balbezit en kwamen regelmatig op de helft van Burst. Onze gastspeler, Beire, de gewezen aanvoerder van het eerste elftal, begon goed zijn draai te vinden op de laatste man en kreeg al snel zijn goed werkende verdediging goed onder controle.  Dat heet dan ervaring. Op het midden werden we ook wat beter en we konden na 30 minuten wat mooie kansen creëren. Vanop de kant gezien, mocht er iets sneller naar die goal gesjot worden. Enfin, het ging goed verder en bij een volgende mooie aanval wordt één van onze raspaarden Lennie gelanceerd, hij tikt de bal mooi voor zich uit en wil trappen, maar een Burstenaar steekt er zijn voetje voor. Penalty!

Boemboem, die ook goed in de match zit, pakt de bal op en legt hem op de stip. Helaas, boemboem neemt een serieuze aanloop, trapt in de hoek maar de keeper kiest de juiste hoek. Het blijft 1-0 en zo gaan we ook de rust in.

En dan die tweede helft... We kunnen van in het begin de sterke trend van het einde van de eerste helft verder zetten en beginnen al snel zwaar door te wegen op de verdediging van Burst.  Het middenveld met Sammeke, Karel, Lennie en Boemboem, legt er zich volledig op toe, terwijl vooraan onze twee roofvogels  Kjell en Geertje zich al voorbereiden op hun prooi! Het gaat gewoon verder en dan... na een carambole van een reeks kopballen, waarbij zeker ook onze Karel betrokken was, kan Sam de bal uiteindelijk toch binnenkoppen.  1-1 en we hebben nog meer dan een half uur te gaan. Burst komt er niet veel meer aan te pas en Oppem blijft mooie combineren. De weinige keren dat Burst nog gevaarlijk wordt, komt ook onze verdediging  professioneel tussen. Het mag gezegd, de Jari en Wannes spelen een sterke partij, maar ook onze aanvoerder Jos blijft kordaat en laat niet veel van de vijand over voor den Beire.

Vooraan blijven we drukken en dan komt het. Jari onderschept de bal, denkt even niet aan de kriek, zet het hoofd rechtop, kijkt goed en lanceert koele Samzet die de linker flank afloopt. Burst kan hem niet stoppen, hij kijkt naar rechts en legt de bal mooi af naar Geertje die keihard de bal binnentrapt. 2-1 en het feest kan beginnen.  De laatste 25 minuten zijn zeker nog erg spannend, maar Oppem houdt de controle en Burst kan niet meer aansluiten.  Een verdiende zege en vooral proficiat aan de 11 mannen, die het vandaag perfect en op karakter deden!

Nog goed nieuws, na de match vinden we het papierke terug van Boekes, die geschreven had dat hij op Burst ging spelen. Hij was er niet, was niet bereikbaar en heeft niet meegedaan. Dat zal leuk worden voor ons oranje diertje!  

 

Sporting Oppem (Reserven) - FC Imde - 01-09-2013     3-0

Vandaag zijn we de competitie alvast goed gestart. Niet echt onze gewoonte, als je weet dat we vorig jaar 1 op 18 ptn haalden. Een voltallige ploeg kwam netjes op tijd aan, met uitzondering van een aantal spelers, die onmiddellijk gestraft werden voor het te laat komen. De eerste match en al direkt een nieuwe uitrusting, alweer gesponsord door Robin & Roland Copman. Dikke merci voor deze mooie nieuwe kledij! Zoals gewoonlijk werden vandaag de nieuwe kapitein Jos en onderkapitein Bjorn voor de wedstrijd ingelicht over hun grote verantwoordelijkheid voor het komende seizoen.

Een beetje na 9u30 gaat het fluitsignaal en we zijn gestart. Nog geen 5 minuten later kunnen we al voor een eerste keer juichen, na een mooi doelpunt van Pieter. Hij krijgt de bal perfect op de slof en trapt de bal links in doel. De netten bewegen sierlijk en dit moet hard aankomen bij Imde. Het eerste kwartier is Oppem heer en meester, maar daarna begint het meer een meer Imde te zijn, die het spel bepaalt. Oppem speelt nu echt op de counter en een kwartiertje later, komt onze spits Bjorn voor doel en trapt de bal in twee keer binnen. Alweer kreten van vreugde en dit moet pijn doen bij Imde. Imde had immers overwicht, maar echte doelkansen hadden ze nog niet gehad.

Alweer een tiental minuutjes later, kan Ce de bal onderscheppen en laat hij ons allemaal zien wat een mooie pass is. Hij trapt de bal vanop 60 m kruiswaarts over de verdediging naar Geertje die met volle snelheid richting doel loopt. Geertje krijgt de pal perfect in de voeten en trapt al even mooi de bal keihard tegen de netten. Het feest kan beginnen en we zijn nog maar 40 minuten bezig. Het is nu heel stil aan de overkant... Braaazil...

Na de rust, blijft het heen en weer gaan, maar er vallen geen doelpunten meer.

Sporting Oppem verlengt zijn titel van Ploeg van 't Stad en trakteert na de wedstrijd alle spelers en supporters van beide clubs op een lekkere hamburger!

Klik nog eens op de link op "Keep Calm" en zing maar luid mee...

 

 

Terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug